Vlada nastavlja da ulaže u niški aerodrom

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, održala je danas sastanak sa Darkom Bulatovićem, gradonačelnikom Niša, i direktorom Aerodroma „Konstantin Veliki“ Vladicom Đurđanovićem, sa kojima je razgovarala o dosadašnjem radu niškog aerodroma i planovima za budućnost.

„Država i grad Niš, kao vlasnik aerodroma, učinili su mnogo u prethodnih nekoliko godina da se niški aerodrom razvija i da danas može da se pohvali sa više od 320.000 putnika“, izjavila je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade istakla je da je za srpsko vazduhoplovstvo važan nastavak ulaganja u Aerodrom „Konstantin Veliki“.

„Vlada Srbije i grad Niš nastaviće da ulažu u ovaj aerodrom i ubuduće, jer on treba da bude alternativni aerodrom „Nikoli Tesli“ kako za postojeće, tako i za nove rute u budućnosti“, izjavila je Mihajlovićeva.

Darko Bulatović, gradonačelnik Niša, zahvalio je potpredsednici Vlade na dosadašnjoj podršci, istakavši značaj daljeg ulaganja u razvoj niškog aerodroma.

„Aerodrom „Konstantin Veliki“ treba da bude u punom kapacitetu alterantivni aerodrom „Nikoli Tesli“ i to smo danas dogovorili. U interesu države i grada Niša, a pre svega građana Srbije, jeste još bolja koordinacija sa resornim ministarstvom, beogradskim aerodromom i kompanijom „Er Srbija““, rekao je Bulatović.

Današnjem sastanku prisustvovali su i Mirjana Čizmarov, direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva, Saša Vlaisavljević, direktor Aerodroma „Nikola Tesla“, kao i izvršni direktor „Er Srbije“ Branislav Malović.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Deya
Deya
4 godine pre

Gospodjo Mihajlovic,

Da li ste mogli da resite one plastenike od Gatova, gde padamo u nesvest, nas 50-60, skuceno u bezvazdusnom prostoru pod temperaturom 50 gradi?

To su nehumani uslovi kroz koji prolaze svi putnici, ukljucujuci decu, bebe, starce, trudnice, zene i ostali putnici…

Unapred hvala za ove otvorene linije…

Diana