Vlada Kosova finansira posetu predstavnika Albanaca Evropskom parlamentu

Stockshot of flags in front of the European Parliament in Strasbourg

PRIŠTINA-BUJANOVAC-PREŠEVO

Vlada Kosova finansira posetu predstavnika Albanaca iz Bujanovca i Preševa Evropskom parlamentu sa namerom da pokažu diskriminaciju koju vrši Srbija nad ovim svojim stanovnicima.

Vlada Kosova je na jučerašnjoj sednici izdvojila 17.350 evra za finansiranje posete grupe od 10 predstavnika Preševske doline Evropskom Parlamentu, pišu mediji na albanskom.

U obrazloženju ove tačke, zamenik premijera Besnik Bislimi je rekao da ovo ide u prilog pokretanju pitanja diskriminacije i problema sa kojima se suočavaju Albanci u Preševskoj dolini.

“S obzirom na situaciju i izazove Albanaca u Preševskoj dolini i potrebu internacionalizacije pitanja tamošnje Albanske zajednice i rešavanja problema sa kojima se tamo suočavaju Albanci, neophodno je da preduzmemo korake da pokrenemo pitanje Preševske doline do najviših nivoa relevantnih evropskih faktora. Konačno, dobili smo zahtev da podržimo posetu Albanskog političkog faktora iz Doline Evropskom Parlamentu. Zahtev se sastoji od poseta, sastanaka sa poslanicima EP tokom sednice”. Bislimi je rekao da ovo predstavlja dobru priliku da se razotkrije diskriminacija Albanaca u Preševskoj dolini. U međuvremenu, premijer Aljbin Kurti rekao je da je ovaj predlog-odluka o izdvajanju budžeta za podršku Albanskom nacionalnom savetu i predstavnicima Preševa, Medveđe i Bujanovca za unapređenje i očuvanje prava tamošnjih Albanaca”, prenose mediji. (kraj) RO/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare