VJT predložilo kaznu doživotnog zatvora za ubistvo supruge

VRANJE

Više javno tužilaštvo u Vranju za četrdesetšestogodišnjeg D.P iz tog grada, koji je optužen za teško ubistvo supruge, predložilo je kaznu doživotnog zatvora.

Ovaj Vranjanac je optužen da je 23. marta prošle godine „sa umišljajem lišio života svoju suprugu, S. P. koju je prethodno zlostavljao“.

Iz VJT je saopšteno da je „on optužen i zbog dva krivična dela nasilje u porodici, koje je, 6. marta 2022, učinio nad svojom, tada maloletnom i punoletnom ćerkom“.

Krivični postupak protiv D. P. pred Višim sudom u Vranju je završen.

„Imajući u vidu sve okolnosti pod kojima je izvršeno teško ubistvo, u stanju smanjene uračunljivosti ali ne i bitno, u stanju povišene emocionalne napetosti usled alkoholne opijenosti, zatim da je prethodno dugi niz godina zlostavljao svoju, sada pokojnu suprugu i decu, koja se i dalje plaše za svoj život, i da je tri meseca nakon kršenja hitne mere nasilja u porodici lišio života svoju suprugu, da je prethodno osuđen pravnosnažnom presudom Osnovnog suda u Vranju zbog dva krivična dela nasilje u porodici (na štetu svoje pokojne supruge i majke), to je VJT predložilo doživotnu kaznu“, navodi se u  saopštenju tužilaštva.

Objavljivanje presude optuženom je  zakazano za petak, 10. mart, u Višem sudu u Vranju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare