Visoke ambicije Dubočice

LESKOVAC

Posle napornih letnjih priprema u vrelim danima jula i avgusta u vikendu koji je pred nama, u subotu i nedelju, uz sudijski zvižduk zakotrljaće se fudbalska lopta, sa centra, na terenima srpskoligaškog ,,Istoka”. Ambicije pojedinih klubova je da se domognu šampionske titule i da od narednog prvenstva igraju u Prvoj ligi Srbije. Takve ambicije ima i leskovački srpskoligaš GFK Dubočica, čiji su fudbaleri u Sportskom centru u Mršatu vredno radili i trenirali, pod stručnim rukovodstvom šefa stručnog štaba Marka Perovića, koji zasigurno pripada grupi igrači iz Leskovca koji se mogu pohvalti zavidnom fudbalskom karijerom, kako na domaćoj tako i inostranoj fudbalskoj sceni.

Učinkom ekipe u minuloj prvenstvenoj sezoni možemo biti zadovoljni, mada je moglo i mnogo bolje. U neku ruku mi smo želeli da se još od početnih prolećnih utakmicama spremamo i razmišljamo nešto više a to je ova prvenstvena sezona. Ja sam u moj klub mladosti došao u zimskoj pauzi prvenstva, što me posebno čini srećnim – veli na početku razgovora Marko Perović, šef stručnog štaba leskovačkog srpskoligaša ekipe GFK Dubočica.

JUGpress: Kada ste počeli sa pripremama za novu fudbalsku sezonu?

Perović: – Sa pripremama krenuli smo 7. jula i svo vreme radili smo u Mrštanu, gde smo, inače, imali maksimalno dobre uslove za rad i pripreme. Znajući šta nas sve očekuje u narednom prvenstvu igrači su krajnje ozbiljno i sa puno elana radili, pri tom atmosfera među igračima bila je na zavidnoj visini.

JUGpress: Koliko ste imali igrača u trenažnom procesu ?

Perović: – Trenutno imamo 15 igrača iz prošle sezone, dva golmana i nekoliko mladih igrača iz našeg omladinskog pogona koji su talentovani i predstavljaju budućnost našeg kluba.

JUGpress: Zar nije to mala brojka igrača u trenažnom procesu ovog trenutka ?

Perović: – Pa, jeste. Letnji prelazni rok traje do sredine narednog meseca. Ja se nadam, da u naše redove dođu provereni i kvalitetni igrači koji bi svojim znanjem i igrom na terenu podigli na viši nivo igru naše ekipe. Ljudi iz kluba koji su zaduženi za kadrovska rešenja uveliko rade po tom pitanju, tako da u narednim danima, očekujem da, se na treninzima pojave nova lica.

JUGpress: Ima li nekog pomaka u tom delu i koji profil igrača vam je potreban ?

Perović: – Nama su potrebni igrači u svim linijama tima, a u završnim smo pregovorima sa jednim igračem sredine teren, polivalentnog profila, a i jednog napadača. Mnogi momci traže uhlebljenje u nekim klubovima, sa neralnim potraživanjima, ali realnost ovog stepena takmičenja je svakako drugojačija od onoga što misle mnogi fudbaleri koji bi iskoristili pravo prelaska u drugi klub u ovom letnjem prelaznom roku.

JUGpress: Kakva je situacija sa mlađim igračima, takozvanim ,,bonus” igračima ?

Perović: – U to delu smo bezbrižni. Tu su sa nama za sada Marko Đorđević, Mladen Mladenović, Vukašin Stanković, Luka Paunović, Andrija Anđelić, a u vremenu koje je pred nama sigurno će nam se još neko od te naše mladeži pridružiti.

JUGpress : Naredne godine vaš klub obeležiće svoje jednovekovno postojanje. Da li ćete zbog tog izuzetno značajnog jubileja imati imperativ i pritisak da se morate od naredne sezone naći u društvu naboljih prvoligaških ekipa Srbije ?

Perović: – Tačno je da se u našem gradu gradi jedan izuzetno moderan i multifnkcionalni fudbalski stadion. Mi ćemo učiniti sve da se Dubočica od naredne sezone nađe u višem rangu i da se na našem stadionu igraju utakmice najboljih klubova Prve lige Srbije. I zato ćemo mi, od početka sezone, u svaku utakmicu ulaziti sa željom da je dobijemo i ni pred nijednim rivalom nećemo ustuknuti.

JUGpress: Koje će se ekipe, po vama boriti za šampionsku titulu ?

Perović: – Sama činjenica da se sa nama u ligi nalaze i nekoliko ekipa koje su do skoro bile prvoligaši, to govori da će sve one pokušati da se opet nađu u prvoligaškom društvu. I zato,ja, neću da govorim o imenima klubova koji plediraju na najviši plasman, jer takve ambicije sigurno postoje i u želji još nekoliko ekipa.

JUGpress: Kako ste zadovoljni onim što su pokazali vaši igrači u kontrolnim utakmicama ?

Perović: – Fudbalski teren je jedino mesto gde se iskazuju igračke vrednosti svakog fudbalera. Svi igrači koji su bili u trnažnom ovoletnjem periodu dobili su šansu da pokažu svoj kvalitet. Inače, imali smo provere sa Badnjevcem gde smo slavili pobedu od 3:1 u utakmici sa Timočaninom mreže oba golmana su mirovale. Komšijsku Vlasinu smo savladali sa 4:1 a istovetnim rezultatom savladili smo i Pčinju iz Trgovišta, dok smo sa paraćinskim SFS Borcem igrali nerešeno 1:1. U međuvremenu igraćemo i kup utakmicu sa Trajalom u Kruševcu.

JUGpress: U prvom kolu jesenjeg prvenstva gostujete u Prahovu a za rivala imaćete domaću ekipu Dunava i koja su vaša očekivanja u ovom meču?

Perović: – Žrebom je tako određeno da gostujemo u premijernom meču u Prahovu, a tamo na njihovom terenu čeka nas izuzetno dobra domaća ekipa Dunava, koja je posebno goropadna na svom terenu. U ovaj susret ulazimo sa puno respekta prema domaćoj ekipi, ali, mi, ipak verujemo u sebe i svoje snage i učinićemo sve kako bi se kući vratili zadovoljni ishodom na samoj utakmici. Na ovo poprilično dugo putovanje krenućemo dan ranije i prenoćićemo u Kladovu kao bi igrači imali vremena da se odmore i budu potpuno spremni da uđu u prvoj utakmici u novoj fudbalskoj sezoni – informiše na trener GFK Dubočice Marko Prović, kome su u radu pomagali njegovi najbliži saradnici Zvonimir Stanković i trener golmana Zvezdan Stojanović.

FUDBALSKA PIJACA

Letnji prelazni rok koji je neobično dugačak je prilika da fudbaleri promene fudbalsku sredinu. Toga ima i u leskovačkom srpskoligašu.

– Iz kluba su otišli Milan Mitrović i Vuk Đokić u komšijsku Vlasinu, zatim Slobodan Stojković i Nikola Mladenović u Budućnost iz Popovca, Vasilije Martinović u Mladi Radnik iz Požarevca, Nemanja Gorčić u grdeličko Jedinstvo, a iz kluba je otišao i golman Miodrag Mladenović. Naše nove snage su: Milan Mitić iz beogradskog IMT, Aleksa Milutinović Kostić i Vukašin Stefanović iz OFK Beograda Strahinja Petrović iz zaječarskog Timoka, a iz surduličkog superligaša ekipe Radnika sa nama su Predrag Đorđević i Marko Đorđević. Ovaj spisak odlazaka i dolazaka sigurno nije definitivan, jer prelazni rok je u toku i potrajaće sve do polovine narednog meseca – precizan je, kao i uvek, u iznošenju klupskih podataka Vladica Cekić, sportski direktor Dubočice.

Vlastimir Stamenković

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare