Više para za poljiprivrednike i odbranu od poplava

NIŠ

  Grad Niš će povećati subvencije poljoprivrednicima, koji su pretrpeli štetu na plastenicima u nevremenu početkom avgusta za 30 odsto, odlučili su članovi Gradskog veća. Grad će ovim poljoprivrednicima subvencionisati nabavku novih plastenika sa 90 odsto od ukupnih troškova. 


 „Makismalni iznos po jednom korisniku je 350.000 dinara“, kazao je Saša Stoiljković, sekretar Sekretarijata za poljoprivredu. 
  Za ostale poljoprivrednike sredstva za nabavku plastenika ostaju na dosadašnjem nivou, a refundira se 60 odsto troškova.
  Gradski većnici su se saglasili i sa predlogom da se budžet za odbranu od poplava poveća sa dosadašnjih 7, 2 miliona na 12,4 miliona dinara. Razlog povećanja novca za ove potrebe je to što su stručnjaci uočili nove kritične tačke na Malčanskoj i Rujničkoj reci.
 „Radovi će se izvoditi u dve faze. Prva faza trebalo bi da bude završena do kraja godine u vrednosti od 7,2 miliona dinara, a druga faza radiće se na proleće naredne, 2020. godine“, kazao je Stoiljković.
 On je dodao da je predviđeno čišćenje 2.600 metara rečnih korita drugog reda, dok je izmenom predviđeno da se sanira 4.200 metara.
 „Novac koji smo usmerili za ove namene skinut je sa pozicije atarskih puteva jer su oni sada u nadležnosti opština koje od ove godine brinu o njima“, objasnio je Stoiljković.
Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Проститутки Бишкека
0
Ostavite komentar.x
()
x