VIŠE OD 7.000 KAZNI ZBOG POJASA

BEOGRAD

 

Načenik Uprave saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Vladimir Rebić izjavio je danas da je u toku prethodne sedmice sankcionisano više od 7.000 vozača i putnika koji nisu bili vezani sigurnosnim pojasom.

 

„Za prvih sedam meseci ove godine otkriveno je više od 90.000 prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa, što je za 53,6 odsto više nego u istom periodu prethodne godine“, rekao je  Rebić.

 

On je istakao da Ministarstvo unutrašnjih poslova, svesno činjenice da vezivanje sigurnosnog pojasa smanjuje rizik stradanja za 50 odsto na prednjem i 75 odsto na zadnjem sedištu, što pokazuju istraživanja razvijenih zemalja, kontinuirano sporovodi akciju kontrole vezivanja sigurnosnih pojasa.

 

Od početka akcije pojačane kontrole nekorišćenja sigurnosnog pojasa više od 11.000 osoba sankcionisano je prekršajno, od čega je više od 500 sankcionisano zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa na zadnjem sedištu.

 

Samo tokom jula otkriveno je 14.828 prekršaja, što je za osam odsto više nego u istom periodu 2014. godine, kada je otkriven 13.731  prekršaj.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare