Više od 20.000 ljudi preko fejsbuka podržalo da Klinički centar u Nišu dobije ima dr Miodraga Lazića

NIŠ

Samo za jedan dan preko 20.000 građana je putem fejsbuka podržalo da Klinički centar u Nišu dobije ime po doktoru Miodragu Laziću.

Pokretači grupe “Inicijativa za naziv Kliničkog Centra Niš – Dr Miodrag Lazić Laza” naveli su da je „očigledno da će ideja naići na razumevanje grada i da je grupa dala svoj doprinos za imenovanje Kliničkog centra”.

                     Broj članova grupe povećava se iz sata u sat, a građani iz sveg srca podržavaju predlog za promenu naziva Klničkog centra uz poruke da je doktor Laza heroj koji je to apsolutno zaslužio, navode iz ove grupe.

Nišlije su se od čuvenog hirurga oprostile i sinoć u 20 sati, aplauzom uz “Marš na Drinu”, koji je sa brojnih prozora odjekivao gradom.

To je bila i poslednja želja doktora Laze  u njegovom oproštajnom pismu. U isto vreme je na Hramu  svetog cara Konstantina i carice Jelene projektovan njegov lik.

Tako se Gradska Opština Medijana oprostila od slavnog ratnog hirurga, svog sugrađanina i direktora Urgentnog centra u Nišu koji je izgubio bitku sa virusom COVID-19.

                   Doktora Lazića kao heroja pamti Niš, ali i čitava Republika Srpska. Na području grada Istočno Sarajevo juče je bio Dan žalosti povodom smrti ratnog hirurga koji je spasio živote velikog broja vojnika i civila sa područja tadašnjeg Srpskog Sarajeva i Sarajevsko-romanijske regije. Nadležni u Istočnom Sarajevu odlučili su da jedna ulica u tom gradu ponese ime doktora Miodraga Lazića.

                   U čast doktora Laze “Marš na Drinu” odjekivao je proteklih večeri u svim gradovima Republike Srpske.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare