Više hiljada zainteresovani na sajmu zapošljavanja za Sloveniju


NIŠ

Pod pokroviteljstvom Zavoda Republike Slovenije za zapošljavanje danas je u Sportskom centru Čair organizovan Sajam zapošljavanja tokom koga su građani bili u prilici da saznaju sve o mogućnostima zaposlenja u Sloveniji i apliciraju za neku od otvorenih pozicija.
Na sajmu, kome je prisustvovalo više hiljada građana, predstavile su se brojne slovenačke kompanije koje su ove godine objavile više od 4.500 slobodnih radnih mesta, što pokazuje interesovanje i potrebu za zapošljavanjem u određenim privrednim delatnostima. Među izlagačima nalaze se i kompanije Kras, Lasertehnik, koncern Kolektor, preduzeće Pošta Slovenije i dr.
Sajmu su prisustvovali i predstavnici dva zavoda za zapošljavanje, a koji su prisutnima dati odgovore na sva pitanja u vezi sprovođenja Sporazuma između Vlade Republike Slovenije i Vlade Republike Srbije o zapošljavanju državljana Republike Srbije u Sloveniji.
„Bilateralni sporazum Srbije i Slovenije sistematizuje proces zapošljavanja radnika. Zahvaljujući njemu, sve relevantne procedure sprovode se kroz nadležne institucije, što omogućava veću pravnu sigurnost za radnike. Postupak izbora radnika počinje na inicijativu poslodavca koji Zavodu Republike Slovenije za zapošljavanje prijavljuje slobodno radno mesto, dok se informisanje o mogućnosti zaposlenja i izbor kandidata obavljaju u Srbiji. Radnik stiče trogodišnju radnu dozvolu i potpisuje najmanje jednogodišnji ugovor sa poslodavcem“, ovom prilikom istakao je Sandi Meke, šef sektora za saradnju sa poslodavcima pri Zavodu Republike Slovenije za zapošljavanje.
Osim toga, zbog izuzetnog interesovanja i posećenosti predavanja „Radni i životni uslovi u Sloveniji“ tokom ranije organizovanog sajma, predstavnici Zavoda Republike Slovenije za zapošljavanje isto su održali i u Nišu.
Ovaj jednodnevni sajam za posete je otvoren do 20 časova. Sajam je prethodno organizovan u Beogradu. Više informacija o sajmu i izlagačima dostupno je na stranici https://www.posaousloveniji.rs/

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare