Virus korona kod još 95 osoba u Pčinjskom okrugu 

VRANJE-SURDULICA-VLADIČIN HAN-BUJANOVAC-BOSILEGRAD-PREŠEVO


U nedelju je registrovano još 95 pozitivnih osoba na virus korona od testiranih 240 lica sa teritorije Pčinjskog okruga. 

Evidentirano je 95 novih slučajeva zaraze, od kojih je skoro polovina samo iz Vranja. Dakle, sa područja ovog grada je 47 zaraženih, sledi  Surdulica koja ima 22, Vladičin Han 10, Bujanovac četiri, dok je u Bosilegradu i Preševu po šest inficiranih, saopštio je zvanične podatke Gradski štab za vanredne situacije. 

U kovid ambulanti ATD u Vranju u posednja 24 sata pregledana su 72 pacijenta i kod njih petoro je otkrivena upala pluća. 

Urađen je i 31 pregled u Dečjoj kovid ambulanti i isto toliko je testirano. Kod dva deteta je otkriveno da su pozitivni. Pregledano je i 38 dece na Odeljenju pedijatrije, od kojih je sedmoro sa korona virusom. 

Što se tiče imunizacije stanovništva protiv korone visrusa prema podacima Zdravstvenog centra Vranje tokom proteklih sedam dana vakcinisana su 104 građana Republike Srbije. 

Najviše ih je došlo da prime četvrtu dozu. Kinesku vakcinu je primilo 78, a fajzer 14 osoba. Ostali su bili za drugu, osnosno treću dozu. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare