VIDOVDANSKA DUHOVNA AKADEMIJA U LESKOVCU

LESKOVAC

 

Misionarski centar „Prepodobnog Simeona Mirotočivog“ organizovao je u Leskovcu, u kamernoj sali LKC-a, Vidovdansku duhovnu akademiju.

 

Pozdavnim slovom skup je otvorio i blagoslovio Episkop niški dr Jovan.

Nema istorije srpskog naroda bez Savindana, odnosno Svetog Save, i Vidovdana, odnosno kneza Lazara, a raspon između ove dve istorijske ličnosti je raspon između našeg života na nebesima, ali i boravka na zemlji, u našem zavičaju, kući i domu. Živeti kosovskim zavetom ne znači samo geografski biti na Kosovu i Metohiji, nego nositi u srcu svome zavet predaka, rekao je ona.

 

O Vidovdanu i njegovom značaju za srpski narod govorio je jerej Ljubiša Kostić. U svečanoj akedemiji učestvovali su crkveni hor „Branko“, etno grupa Muzičke škole, kao i recitatori srpskih dugovnih i istorijskih pesama.

Inače, duhovna akademija povodom Vidovdana po prvi put se organizuje u Leskovcu, obično je to do sada bilo u Kruševcu, u manatiru Ravanica. Svečanosati je prisustvovao gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, kao i veliki broj gositiju, pa su i sala u LKC-u i balkon bili mali da prime sve koji su hteli da prisustvuju ovom jedinstvenom događaju.

 

Kompletan tekst u štampanom izdanju leskovačkog nedeljnika Nova Naša reč.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare