Vidosava Arsenijević, pesnikinja sa Kosmeta predstavila najnoviju knjigu pesama na Sajmu u Nišu

NIŠ

Svakoj se duši mora s uvađavanjem prići.Ili ćeš joj pomoći, ili će ona tebi! Ovo je jedna od misli ili aforizama, Vidosave Arsenijević pesnikinje sa Kosmeta  objavljenih u njenoj najnovijoj knjizi, koju je u sredu uveče predstavila na  Sajmu knjiga u Nišu.

Knjigu “Istrgnuto iz konteksta” koja je neka vrsta leksikona životnih mudrosti ova pesnikinja sa Kosova i metohije postvetila je svom zavičaju. Između korica knjiga smestila je mudrosti posvećene duši, ljubavi i citatima.

    “Iako mnogi kažu da je svaki trenutak na Kosovu presudan, ja bih rekla da to stanje traje vekovima.Tako da je na nama umetnicima i pesnicima, koji smo rekla bih, preteča naroda, da stvaramo,  apelujemo, da ukazujemo, odnosno da na kraju krajeva i razmišamo u ime mnogih jer samo takvi možemo ostati upamćeni”,  istala je Vidodava Arsenijević i stanje na KiM opisala  mudrošću : “Silom prilika ili prilika na silu”.

     Vidosava je uverena da u svakoj prilici postoji neprilika i to pretvara u večnu misao “Daj mi priliku i bićeš u neprilici!”.

                    “Istrgnuto iz konteksta, vraća se kontekstu!!!”, način je na koji ova pesnikinja objašnjava naziv svoje knjige. Čitajući svoje aforizme na Sajmu knjiga u Nišu  ona kaže “ Bez činjenica živopiše mašta, još jedan je od citata koji se nalazi u knjizi zanimljivog naziva i još zanimljivijih  misli.Upravo zato je čitajući citate iz knjige na Sajmu u Nišu, pesnikinja Arsenijević obrazložila da je Kosmet-kontekst  njenog ali i života svih Srba i da će zauvek ostati  , kako kaže, u jedom od aforizama, umetničko sveto pismo!

                     Pesnikinja Vidosava Arsenijević koja živi i  stvara na Kosmetu do sada je izdala desetak zbirki pesama, a zastupljena je u brojnim antologijama i zbornicima srpske poezije. Dobitnica je brojnih prestižnih nagrada i priznanja za književno stvaralaštvo.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare