“Veternica” obeležila devedeset godina postojanja

 

LESKOVAC

Najstariji Fudbalski klub koji okuplja Rome “Veternica” revijalnom utakmicom svojih kadeta sa istom selekcijom  ŽFK „Lavice“ (2:2) obeleženo je 90 godina svog postojanja .

Predsednik kluba Rajko Elezović podseća da je to jedini romski klub u zemlji, ali i u Evropi.

„Kroz ovaj klub je prošlo mnogo i mnogo mladih fudbalera, ko bi to brojao. Oko 200 njih je prošlo samo u poslednjih desetak godina. Deca su svesna koliko je važno bavljenje sportom, ali na žalost, toga nisu svesni roditelji. Prošle godine smo organizovali školu fudbala, ali su im roditelji branili da dolaze, tako da radimo na otklanjanju tog problema. Deca iz naše škole fudbala igraju i u drugim ekipama, uglavnom u našem okrugu. Trenutno imamo 30-ak fudbalera prvotimaca i oko 60-ak članova mlađih kategorija.“

Elezović se zahvalio lokalnoj samoupravi na razumevanju i pomoći oko organizovanja proslave 90. rođendana i dodao da se klub svih ovih godina trudio da bude predvodnik u usvajanju novih pogleda i ideja.

„Najbolji primer je i to što smo imali ženskog trenera, mislim da smo jedini klub koji je to uradio u regionu. U sezoni 1980/81 smo igrali Nišku zonu, a trener je bila Radica Stojković.“

Slavlje je nastavljeno u večernjim časovima u restopranu „Otvorena vrata“ gde su najzaslužnijim pojedincima za doprinos razvoju i promociji FK „Veternica“ dodeljene plakete i zahvalnice.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare