Verovali ili ne: Selaković kaže da Srbija pridaje veliki značaj slobodi medija

BEOGRAD

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković izjavio je danas da Srbija pridaje veliki značaj pitanju slobode medija i saradnji sa predstavnikom OEBS za ovu oblast.

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, on je s predstavnicom OEBS za slobodu medija Terezom Ribeiro rekao i da srpska vlada ulaže velike napore u primeni Akcionog plana za sprovođenje Strategije razvoja sistema javnog informisanja za period 2020-2025. godine.

Selaković je naveo da u izradi ovih dokumenata, kao i u njihovom sprovođenju, Srbija dobija značajnu ekspertsku pomoć OEBS, koji je aktivno učestvovao u izradi Medijske strategije i Akcionog plana.

Takođe je podsetio da sada OEBS u svojstvu posmatrača, učestvuje u radu Radne grupe za praćenje sprovođenja Akcionog plana za sprovođenje Medijske strategije, kao i u radu Radne grupe Vlade za bezbednost i zaštitu novinara.

Kada je reč o Radnoj grupi za bezbednost i zaštitu novinara, ministar je preneo da ona, između ostalog, ima zadatak da podigne efikasnost reagovanja u slučajevima napada na novinare, i naglasio da je predsednica Vlade uložila mnogo energije i kredibiliteta u ovu temu.

Na kraju, Selaković je napomenuo da će se dalje izmene i dopune medijskih zakona u skladu sa Akcionim planom, nastaviti nakon formiranja Vlade Srbije, i da će pitanje vladavine prava i demokratskih sloboda biti visoko na agendi i buduće vlade.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare