Veliko interesovanje leskovačkih penzionera za ovogodišnje subvencionarno banjsko lečenje

LESKOVAC-VRANJSKA BANJA

Proteklog utorka, u prizemlju leskovačkog Doma penzionera, započeo je ovogodišnji upis penzionera sa manjim iznosom penzionog čeka za dotirano banjsko i drugo lečenje posredstvom Republičkog Foda PIO. Svakog radnog dana, u sedištu ovog udruženja, od 9 do 12 sati dežura upisni tim.
Pravo na dotirano banjsko lečenje tokom 2022.godine imaju oni korisnici penzija čija mesečna primanja ne prelaze cifru od 30.500 dinara. Za blagovremeno prijavljivanje neophodno je da zainteresovani penzioner priloži poslednji ček od penzije, kopiranu ličnu kartu i fotokopiranu raspoloživu medicinsku dokumentaciju, rečeno nam je u leskovačkom Udurženju penzionera…
Sudeći po broju zaintersovanih na početku ove akcije u Leskovcu, broj zainteresovanih pripadnika trećeg doba je stvarno veliki. U prvi plan interesovanja iskaču Vranjska i Sijarinska Banja, ali su predmet interesovanja starih i druge banje i lečilišta širom Srbije.
Nezvanično nam je rečeno tokom početka upisa u leskovačkom Domu penzionera da zbog reumatskih i drugih ortopedskih bolesti svojim kvalitetom banjske vode i uslugom zaposlenih Leskovčane najviše privlači Vranjska Banja.
-Nekoliko godina unazad ja o svom trošku idem sa suprugom u Vranjsku banju.Ove godine ću konkurisati za dotirano lečenje, pa videćemo na konačnom spisku koji se ističe nakon završene akcije upisa i rangiranja na oglasnoj tabli Doma penzionera u Leskovcu, kaže penzioner Zoran, bivši metalski radnik.
Tragom ove izjave i mnogo sličnih pitali smo dr Slađanu Stošić direktorku RHC – „Vranjska Banja“ šta to privlači Leskoivčane i druge penzionere sa juga Srbije ka njihovom lečilištu…
-Za sigurno je da blagotvorni uticaj banjske vode, fizioterapeutske masaže i druge usluge našeg zdrastvenog centra, kao i usluge i kvalitet hrane našeg restorana, ali i bogastvo prirode u ovom mestu povoljno utiču na ovogodšnje opredeljnje brojnih Leskovčana, ali i drugih gostiju izvan Jablaničkog upravnog okruga da, za promenu, ove godine dođu baš u našu banju, – reče nam u razgovoru direktorka Stošić.
Ovogodišnji upis za banjsko lečenje Leskovčana i drugih penzionera iz Jablaničkog upravnog okruga traje do popune predviđenih mesta.

Toma Stevanović

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Samo kažem...
Samo kažem...
2 godine pre

Bilo bi interesantno da se ukrste podaci iz predhodnih desetak godina i vidi ko je i koliko puta bio u banji za vreme predsednikovanja gosn Bate Zdravkovića i njegovih prijatelja