Veliki uspeh vranjskih gimnazijalaca

VRANJE

Veliki uspeh učenika vranjske Gimnazije na Državnom takmičenju iz programiranja u A kategoriji koje je održano 13. aprila na Matematičkom fakultetu i Fakultetu inženjerskih nauka u Kragujevcu, u kojoj se takmiče učenici od 2. do 4. razreda matematičkih gimnazija, računarske gimnazije i IT smera.

Iz vranjske gimnazije plasirala su se tri učenika: Jovan Velinov 3/7, Vukašin Vojvodić 3/7 i Veljko Mladenović 4/7, objavila je Gimnazija “Bora Stanković” u Vranju.

Učenik Jovan Velinov 3/7 je osvojio 3. nagradu i pozvan je na Srpsku informatičku Olimpijadu koja će se održati 1.-2. 06. 2024.godine.

On pohađa smer specijalizovanog odeljenja za učenike sa posebnim sposobnostima za IT u Vranjskoj gimnaziji. Njegov mentor je profesorka informatike i računarstva Jasmina Mladenović koja je pripremala učenika iz programiranja.
” Entuzijazam i želja učenika za učešće na ovakvim takmičenjima je fascinantna, i ja sam jako ponosna na njih i zahvalna što imam priliku da budem mentor ovako talentovanoj i posvećenoj deci, “rekla je profesorka.

Ovo je prvi put da se učenik ove škole plasira na SIO, na kojoj se selektuje tim učenika koji će učestvovati na prestižnim međunarodnim takmičenjima iz programiranja.

Foto:Gimnazija Bora Stanković

Foto:Gimnazija Bora Stanković

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare