Većnici usvajali planove javnih preduzeća za 2021. i odluku o članstvu u udruženju „Pokret za decu tri plus“

LESKOVAC

Članovi Gradskog veća Grada Leskovca na 12. sednici imali su obiman dnevni tred sastavljen od 47 tačaka i mahom su se bavili izveštajima i programima poslovanja za 2021. godinu. Usvojeni su programi JP „Urbanizam i izgradnja“, JKP „Vodovod“, JKP „Toplana“, JKP „Komunalac“, JKP „Grdelica“, JP „Gradska autobuska stanica“, JP „Dom“, i JP „Pijaca“.

Doneta je odluka o pristupanju Grada Leskovca u članstvo Udruženja „Pokret za decu tri plus“ iz Čačka, a u obrazloženju predloga za ovu odluku Brankica Stamenković je rekla da je inicijativa za pristupanje ovom udruženju potekla od gradonačelnika, budući da bi se članstvom u udruženju obezbedile finansijske olakšice pri kupovini robe, ali i pružanjem usluga porodicama sa troje i više dece.

„Za sprovođenje ove odluke potrebna su i dodatna finansijska sredstva, odnosno na ime članarine 6 dinara po stanovniku jedinice lokalne samouprave na godišnjem niovu. Ova sredstva su već predviđena Odlukom o budžetu Grada Leskovca za 2021. godinu, a planiramo da tako bude i narednih godina.“

Inicijativu za ovo članstvo pokrenula je na pretprošloj sednici Skupštine grada odbornica Jedinstvene Srbije Jelena Janković.

Ona je o ovome govorila i na jučerašnjoj sednici Skupštine grada.

Za gradskog pravobranioca ponovo je imenovan Robert Tomić, jer mu je istekao mandat.

Prati
Obavesti me o
guest

4 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
bijete se oko zasluga
bijete se oko zasluga
3 godine pre

Ma slusajte vi sto se bijete oko zasluga. Ovo placamo mi gradjani kao i vase nezaradjene plate,sram vas bilo. Hocete zasluge a niste zasukali rukave.

Aca
Aca
3 godine pre

Proverite postupak pristupanja Udruženju i da li je prvo grad podneo zahtev i pripremio odluku i da li je neko drugi čuo da je to u pripremi pa pokušao da pokupi neke poene.
Čini mi se da je gradonačelnik na sednici Skupštine i pokazao kada je zaveden predlog od strane grada.
Kako bilo, odlična inicijativa.

Topaz
Topaz
3 godine pre
Odgovori  Aca

Ovi iz Jedinstvene Srbije ocigledno imaju odlicne dousnike, prvo izvuku informaciju sta se dobro radi u upravi, pa brze bolje pokusaju da to predstave kao svoju inicijativu… Da nije malo…

Sanjelika
Sanjelika
3 godine pre
Odgovori  Topaz

Glupo…jeste. Ali to je njohov stil…