Večeras u Domu vojske Željko Bebek, Radmila Karaklajić, Goran Šepa Gale, Željko Samardžić, Tanja Jovićević, Tijana Dapčević

NIŠ

Nakon uspeha prošlogodišnjeg festivala koji je privukao veliki broj ljubitelja „uvek mlade muzike“ ove godine u Nišu se po drugi put organizuje „Evergreen“ festival.

Željko Bebek, Radmila Karaklajić, Goran Šepa Gale, Željko Samardžić, Tanja Jovićević, Tijana Dapčević nastupaće večeras u Domu vojske sa omiljenim muzičkim numerama koje ne poznaju godine i granice.

Željko Bebek na današnjoj konferenciji za novinare podsetio je na prvi koncert “Bijelog dugmeta na Čairu 1974 – 75. godine.

“ Tada sam ja i moj stari bend shvatili da ni jedna turneja neće proći bez koncerta u Nišu. Verujem da ova današnja, nova publika, ima istu energiju, potrebu, ljubav za muziku”, rekao je legenda rok i pop muzike Željko Bebek.

Tanja Jovičević  kaže da će pevati tri pesme a jednu od njih do sada nikada nije pevala.

 “To je pesma  Vojkana Borisavljevića koju nikada nisam pevala a toliko sam je puta slušala. Verzija koju je pevao Leo Martin je nešto fantastično i uvek sam želela da je izvedem i evo pruža mi se prilika večeras pred Nišlijama. Nebesa su se pobrinula, Vojkan im je šapnuo i ja je pevam večeras”.

Tijana Dapčević još jedna je od učesnica koju Nišlije vole da slušaju a čuće je na večerašnjem koncertu.

“ Genijalna energija, kao uvek na jugu. Sigurni smo da će večeras da bude spektakl, s obzirom na to da pevamo stare pesme, na žalost pomalo zaboravljene. Biće divna energija, sigurna sam u to”.

Željko Samardžić je u Nišu uvek imao koncert za koji se tražila karta više.

“ Pevaćemo večnu muziku koju sam ja obožavao i kao klinac. Sad u ozbiljnijim godinama kažem da je to žal za mladošću.”

Muzičare će pratiti orkestar “Impresija” pod dirigentskom palicom Vojkana Borisavljevića.

“Posle nas će doći neki novi klinci koji će izvoditi nešto što je nastalo ovih dana ili nešto što je nastalo pre par godina. Bitno je da ta muzika koju svi mi koji smo ovde radimo, ne živi nekoliko dana ili nekoliko meseci. Ona živi dugo i u tome je njen kvalitet”.

Planirano je da Festival bude održan u Tvrđavi na Letnjoj pozornici, ali zbog najavljene kiše seli se u Dom Vojske.

U petak je predviđen koncert na kome nastupaju Bajaga i Instruktori. Na koncertu će  im biti uručena nagrada festivala za životno delo. Specijalni gost večeri biće sopran Katarina Simonović Ivanković i hor Srednje muzičke škole.

Program je besplatan za posetioce.

Podsetimo je od ove godine Evergreen festival  postao javna gradska manifestacija.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare