Večeras i sutra “Preobražanjsko pojanje” sedmi put

NIŠ

Večeras se u Narodnoj biblioteci u Nišu odražava prvo veče dvodnevnog festivalu književnog stvaralaštva na narodnom govoru “Preobražensko pojanje”.  Prema najavama organizatora, učestvovaće poete iz zemlje i inostranstva. Početak je u 19 sati.

Prvo festivalsko veče biće posvećeno poeziji, dodaju, a u petak 17. avgusta tema je proza na dijalektu. Festival se održava u niškoj Narodnoj biblioteci “Stevan Sremac”, a ulaz je besplatan.

Kako kažu organizatori na konkurs za poziju na dijalektu pristiglo je preko 50 radova a 35 književnika koji pisu prozu na dijalektu je poslalo svoje radove na pozi organizatora manifestacije. Ovoga puta manifestacija ima međunarodni karakter jer suse javili pisci ne sami iz Srbije nego i iz Crne Gore, Hrvatske i Slovenije.

“ Dodelićemo nagrade “Reč baštine  i to prvu, drugu i treću, i četiri pohvale “Slovo hvale i zahvale”. Namera nam je da i dalje organizujemo ovu manifestaciju jer želimo da očuvamo i afirmišemo narodni kovor u književnom stvaralaštvu. Zadovoljni smo što se broj autora za ovih sedam godina uveća i ima ig sa prostora nekadašnje Jugoslavije”, kaže jedan od organizatora , književnik Miroslav Mitković Nam

Pripremljen je bogat program, uz učešće afirmisanih stvaralaca i muzičkih talenata. Programi počinju od 19 sati

Ovu književnu manifestacij, koja se održava 7. put, organizuju Niški pesnički krug, Narodna biblioteka „Stevan Sremac”, Udruženje građana Javne manifestacije Niš i Opština Medijana.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare