Večeras gala koncert sa devet vrhunskih solista iz sveta

NIŠ

Večeras će se u hali „Čair“ od 20 sati održati tradicionalni Novogodišnji koncert Omladinske filharmonije „Naissus“ sa solistima.  Biće ovo svojevrstan muzički spektakl, jer će nastupiti čak devet vrhunskih solista, pet tenora i četiri soprana.

Ove godine najavljuje se da će niška publika moći da čuje deo repertoara koji izvodi čuveni kvartet „Il divo“, poput kompozicija  „My way“ , „Nella Fantasia“ i druge.

Omladinsku filharmoniju „Naissus“  čini oko 60 mladih, od 16 do 29 godina. To su učenici Niže, Srednje i Visoke muzičke škole, kao i svršeni studenti. mladi ljudi koji za sobom imaju dve zlatne medalje na svetskim takmičenjima i četvrto mesto u svetu.Od 2010. godine, od kada postoje, nastupali su širom Srbije, u Austriji, Italiji, Češkoj, Slovačkoj i Bugarskoj, na više od 20 celovečernjih koncerata.

 Uz njih će ovom prilikom učestvovati solisti iz celog sveta  I koncert predstavlja najveći umetnički i kulturni događaj ne samo u Nišu, već ima I daleko širi odjek

Dirigent Zoran  Andrić kaže  da je bilo jako teško skupiti soliste koji su angažovani po Evropi u svetu da baš svi budu u Nišu 10. januara, ali je uspeo.

Ulaznice za Novogodišnji koncert su 800, 1000 i 1200 dinara za parter (koji će biti  numerisan). Studenti će, iz indekse mogu da kupe po dve karte po ceni od 500 dinara, a ista cena važiće i za penzionere.

„Budžet za koncert nije ni veliki, a ni mali i iznosi 2, 5 miliona dinara, što je oko 23- 24.000 evra.

Pokrovitelj koncerta je, tradicionalno, Grad Niš.

Novogodišnji koncerti u Nišu počeli su da se održavaju pre 22 godine  nalik na čuvene koncerte u Beču, koji se održava svakog 1. januara.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare