Vece harmonika u znak sećanja na Jakova Mitića

LESKOVAC

U Narodnom pozorištu održan je koncert narodne muzike posvećen senima istaknutog leskovačkog harmonikaša Jakova Mitića. Na koncertu su učestvovali njegovi učenici, pobednici na takmičenju za Prvu harmoniku Jugoslavije u Soko Banji, potom članovi njegovih orkestara i istaknuti vokalni solisti Jasna Kočijašević i Dragoslav Mihajlović Kanarinac. Ovom prilikom je promovisana i prigodna publikacija posvećena ovom istaknutom majstoru harmonike.

Nebojša Kocić u ime organizatora kaže da je ovo veče samo uvod za dešavanje koje će biti sledeće godine kada će se održati predtakmičenje za izbor najboljeg harmonikaša u Soko Banji.

„Takmičenje u Leskovcu će nositi ime Jakova Mitića i mislim da on to zaslužuje. Mi nismo imali većeg umetnika na harmonici od njega. Večeras će nastupiti dvadesetak izvođača, a oni su se potpuno iskreno odazvali pozivu za učešće, jer svi mi dugujemo veliku zahvalnost Jakovu Mitiću za saradnju. Ujedino, zahvaljujem se i ljudima iz Narodnog pozorišta što su nam izašli u susret oko organizacije, kao i LKC-u i mnogobrojnim prijateljima koji su pomogli da se ovako nešto desi.“

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare