Vaučeri za male i velike maturante u Vlasotincu, deca dobila od 3.000 do 4.000 dinara

VLASOTINCE

Iz budžeta opštne Vlasotince izdvojeno je blizu 2,2 miliona za osnovce i srednjoškolce. Na teritoriji opštine Vlasotince ove godine je 622 maturanata, i 53 njih koji prebivalište imaju na teirtoriji opštine Vlasotince a školu su pohađali na teritoriji neke druge opštine. U SRC ,,Vlasina” održana je mala svečanost gde su učenicima uručena rešenja za jednokratnu novčanu pomoć za troškove proslave mature.
U ime svih učenika maturant vlasotinačke gimnazije Petar Veljković se zahvalio, lokalnoj samoupravi na donaciji novca za proslavu maturske večeri i rekao:

 • Dodela novčane jednokratne pomoći kao naknada za proslavu maturske večeri jedan je od načina na koji naša opština brine o mladim ljudima. Ja se u to ime zahavaljujem predstavnicima lokalne samouprave i verujem da ćemo, mi, svojim radom pokazati da je svaka podrška imala svrhu -.
 • Opština Vlasotince je odlučila da podrži roditelje jednokratnim novčanim iznosom, kojim će oni moći da ,,pokriju” deo troškova za pripremu i proslavu matursko, odnosno drugarsko veče. Naša deca su bogatstvo i mi, kao lokalna samouprava, činimo sve da im obezbedimo što bolje uslove za život i rad. Podsetiću vas da smo u saradnji sa republičkim organima uložili stotine miliona dinara u rekonstrukciju i opremanje školskih objekata, a to su dve gradske škole gde smo radili na rekonstrukciji od poda do plafona, napravili smo novu filskulturnu salu, radili smo u školama u Boljaru, Batulovcu, Konopnici i na objektima u Kruševici, Tegošnici i Dejanu. U Sredoru smo renokstruisali krov i zamenili stolariju, u Šišavi smo rekonstruisali kuhinju i školski objekat, a projekti se rade za škole u Ladovici, Orašjui Stajkovcu, a biće ih i u Jastrepcu, Skrapežu i Gložanu. U toku je izrada projekata za DTV Partizan, konkurisali smo za neke radove za školu u Kruševici i drugu fazu radova u Konopnici, a od opštinskih sredstava radićemo dodatno u Tegošnici i Prisjanu. Novčana podrška roditeljima prvaka, koju smo započeli pre dve godine, biće stalna, kao i ova podrška za proslavu mature. Naše je da stvaramo uslove, a vaše, draga deco, da iz škole ponesete ono što je najvažnije, a to je znanje, jer je ono vaša ulaznica u budući svet rada. Naravno podrazumeva se da budete dobri ljudi i da vi sutradan, takođe, brinete o nekome, sa različitih pozicija u kojima se budete našli – rekao je Bratislav Petrović, prvi čovek vlasotinačke opštine.
  Tehnička škola iz Vlasotinca je dokazani najbolji primer uspešnosti kada je u pitanju dualno obrazovanje i ova škola slovi za najbolju školu u Srbiji kada je u pitanju dualno obrazovanje. Ocenio je ovaj gest lokalne samouprave kao dokaz da se istinski i s razlogom brine i vodi reda o školovanju učenika u valsotinačkoj opštini.
 • Da je obrazovanje stub društva i najjača karika društvene zajednice, pokazuje i ovaj lep potez naše opštine da pomogne našim malim i velikim maturantima u trenucima kada im je finansijska pomoć najpotrebnija. U ovom periodu kada završavate osnovno i srednje obrazovanje imate vi i
  vaše porodice puno materijalnih izdataka oko mature, maturske ekskurzije, upisa u srednju školu ili upisa na faakultete, pa vam je tako svaka pomoć značajna. Srednja škola mora da bude funkciji društvene zjednice kojoj pripada, a naša Tehnička škola i u funkciji lokalne i regionalne kategorije. Siguran sam da će ovaj vaučer postati tradicionalan i da se podrška neće završiti samo na njemu. Nadam se da će uskoro i srednjoškolci dobiti besplatni prevoz, možda kroz izgradnju kuhinje i doma učenika i besplatne obroke – rekao je kroz nadanja nekom boljem vremenu Milivoje Đorđević, direktor vlasotinačke Tehničke škole.
  Prisutnima se obratila i Svetlana Kocić, direktorka vlasotinačke OŠ ,,8 oktobar”, rečima zahvalnosti lokalnoj samoupravi za ovaj nesumljivo
  potez vredan svakog potovanja:
 • Ova podrška je znak da naša lokalna samouprava brine o našoj deci, kao što brine o rekonstrukciji i obnovi škola i školske opreme. Decenijama sam u prosveti, nikada niko osim roditelja nije plaćao ovakve troškove proslave i utoliko je ova akcija značajnija i vredna. – rekla je direktorka Kocić.


Novčana podrška
ZA 675 MATURANTA IZ OPŠTINE VLASOTINCE BLIZU 2,2 MILIONA DINARA
Ovih dana na račune roditelja četvrtog i osmog razreda, kao i maturante srenjih škola Opština Vlasotince uplatiće jednokratnu novčanu pomoć za proslavu mature na sledeći način a dobiće je:

 • ,,četvrtaci” – 3.000 dinara
 • ,,osmaci” – 3.500 dinara
 • ,,srednjoškolci” – 4.000 dinara
  U ukupnom zbiru za 675 maturanta iz kase opštinskog budžeta maturantima biće isplaćeno blizu 2,2 miliona dinara. (kraj) VS/LJS
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare