Vatrogasci Vlasotinca dobili novo vozilo

VLASOTINCE


Da se od ima neke koristi od kazni, koje naplaćuje saobraćajna policija na teritoriji opštine Vlasotince, pokazuje primer svečane predaje specijalnog vozila ,,Rendžer 4×4” Vatrogasno-spasilačkom odeljenju u Vlasotincu. Predsednik vlasotinčke opštine Zoran Todorović, uručio je ključeve ovog specijalnog vozila načelniku odeljenja za vanredne situacije Ivici Radosavljeviću.
Naime, od naplaćenih kazni za saobraćajne prekršaje na teritoriji jedne lokalne samouprave, po zakonu 30% pripada samoj opštini, dok veći deo kolača od 70% ide na raču republičkog budžeta. Samim propisima od pripadajućih 30% opštinama, 50% sredstava je predviđeno da se koriste za poboljšanje infrastrukture i bezbednosti sobraćaja na teritoriji predmetne lokalne samouprave, a da druga polovina bude uložena za nabavku opreme policije i vatrogasnog odeljenja, pojasnio je prvi čovek vlasotinačke opštine, predsednik Zoran Todorović, i dodao još:
– Vatrogasci su veoma bitan činilac u našoj opštini i naša je obaveza da im pomognemo kako bi oni mogli da reaguju i intervenišu onda kada ima za to neke potrebe – istako je predsednik Todorović.


Svečanosti predaje ovog specijalnog vozila, koja je upriličena ovim povodom, prisustvovao je i zamenik načelnika Uprave vatrogasno-spasilačke jedinice i odeljenja Vlada Femić, koji se zahvalio na doanaciji ovog vozila i pohvalio opštinu Vlasotince, kao jednu od retkih u zemlji, koja ima veoma dobru saradnju sa vatrogasno-spasilačkim jedinicom koja postoji na njenoj teritoriji.
– Pokušaćemo dodatno da opremimo ovo vozilo, kako bi smo intervenisali tamo gde je najpotrebnije a i sama blizina auto puta bitno će uticati da se reaguje brzo ako bude imalo potrebe – kazao je Femić i upozorio još da je u ovom periodu došlo do trenda povećanja intervencija od 50 intervencija na 78 kada su morali da intervenišu vatrogasci iz vlasotinačkog odeljenja.
Dragan Stamenković, komandir Vatrogasno-spasilačkog odeljenja u Vlasotincu, uputio je ozbiljno upozorenje da je zabranjeno paljenje strnika i paljenje vatre na daljini manjoj od 200 metara od šume i da su za to predviđene ozbiljne novčane kazne, tako da za spaljivanje na otvorenom zaprećeno kaznom od deset hiljade dinara.


– Imamo veoma dobru saradnju sa lokalnom samoupravom, oni nam pomažu uvek kada ima potrebe i u okviru svojih mogućnosti i nadležnosti, pa tako verujem da će se nastaviti i u narednom periodu sa takvom praksom. Naravno, da ćemo ovo dobijeno vozilo koristiti za potrebe naše službe i u situacijama kada je potrebno da se ono upotrebi – rekao je Dragan Stamenković, komandir Vatrogasno-spasilačkog odeljenja u Vlasotincu, koji je takođe ponovio na veliki broj intervencija svog odeljenja u prvoj polovini ove godine.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare