Vaterpolo klub “Leskovac” ima i seniorsku ekipu

LESKOVAC

Leskovački vaterpolo klub je, nakon 12 godina postojanja i rada sa mlađim kategorijama, oformio prvi tim. Vaterpolo savez Srbije je VK „Leskovac“ rangirao u Drugu državnu ligu, grupu gde će igrati timovi iz južne, istočne i centralne Srbije. U toj grupi će se takmičiti i VK Pirot, VK Paraćin, VK Bor, VK Požarevac, VK Sava. Prvenstvo počinje od 7. jula 2018. godine. Kao domaćini leskovački vaterpolisti će svoje utakmice igrati na bazenu SRC „Dubočica“.

U cilju propagande vaterpola i svog kluba, na štandu ispred Robne kuće rukovodstvo i sportisti VK „Leskovac“ su sugrađanima delili reklamne flajere i pozivali ih da dođu i navijaju za klub, a one najmlađe da počnu da treniraju ovaj sport, tako što bi krenuli u školu vaterpola, koja za učenike osnovnih škola kreće od ponedeljka 18. juna 2018. godine u 20 sati. Škola će trajati mesec dana i besplatna je za sve zainteresovane. Nakon toga, ko želi može da nastavi da trenira.

Kao planove kluba, Zoran Ilić, član Upravnog odbora VK „Leskovac“, između ostalog najavljuje i da će igrači ovog kluba do 16 godina starosti učestvovati na Drugom kampu vaterpola i ostalih vodenih sportova u Vrnjačkoj Banji, koji je u organizaciji Vaterpolo saveza Srbije i brojnih proslavljenih vaterpolista iz naše zemlje. Takođe, biće organizovan i Međunarodni vaterpolo turnir u Leskovcu pod imenom „Mali Mančester“. Predviđeno je da se održi u nedelji proslave Dana grada Leskovca, 11. oktobra 2018. godine.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare