Vakcinacija stranih državljana u Nišu

NIŠ

Obilaskom vakcinalnog punkta u Čairu, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski uverila se da je prijem stranih državljana na visokom nivou i da njihova vakcinacija teče bez zastoja.

 Vakcinacija makedonskih državljana koji rade u kompanijama te zemlje organizovana je u saradnji privrednih komora koje su članice Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana čiji je član Regionalna privredna komora u Nišu.

                                  “Raduje nas što strani državljani, mahom iz Severne Makedonije, dolaze u Niš i dobijaju besplatno vakcine”, rekla je Sotirovski.

                                           I strani državljani koji vode kompanije u Nišu, ističe gradonačelnica, shvatili su značaj vakcinacije, do sada se prijavilo više od 500 radnika različitih kompanija i sa organizovanom vakcinacijom u tim kolektivima i domaćim kompanijama počinjemo od ponedeljka.

                                      Građani se masovno javljaju Gradu Nišu koji hoće da se organizovano vakcinišu i to je odličan podatak, napomenula je Sotirovski i još jednom pozvala sve sugrađane da se u što većem broju prijave ili Gradu Nišu ili Domu zdravlja za vakcinaciju.

                                     Ona je podsetila da su organizovanom akcijom vakcinisani stanovnici više od 20 niških sela, vozači i kondukteri gradskog prevoza, kasirke, zaposleni u osnovnim, srednjim školama i na Univerzitetu, Gradskoj upravi, javno-komunalnim preduzećima i ustanovama, romskim mahalama.

                                   Epidemiološka situacija u Nišu je i dalje teška, a Dragana Sotirovski najavljuje susret sa ugostiteljima, predstavnicima turističkih agencija i turističkim vodičima kako bi im, ukoliko to finansijske mogućnosti dozvole, grad pomogao u prevazilaženju teške situacije zbog zabrane rada.

                                      Do sada je u Nišu dato oko 110.000 doza vakcina.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare