Uzbunjivač, nakon objave, trpi pritiske i diskmirminaciju u Komunalnoj miliciji

NIŠ

Nakon saopštenja Udruženja „Borba 018“ u kome je uzbunjivač iz niške Komunalne milicije i jedan od osnivača Udruženja Aleksandar Todorovski izneo niz nepravilnosti koje vladaju u službi, usledilo je nekoliko situacija u kojima ga je vrh Komunalne milicije diskriminisao, saopšteno je danas.

“Kako Todorovski navodi prema rasporedu za tekuću nedelju četvrtak mu je bio slobodan dan. Zbog obaveza, obratio se u odgovarajućem vremenskom roku vođi smene sa zahtevom da slobodan dan zameni za sredu, što mu je odobreno i javno istaknuto na tabli na kojoj stoji raspored smena i radnih dana zaposlenih u Komunalnoj miliciji.

Iako je, kako tvrdi Todorovski, sve urađeno u skladu sa pravilima, načelnik je, da bi se osvetio zbog njegovog poslednjeg obraćanja u javnosti, zahtevao da se uzbunjivaču Todorovskom napiše beleška o nedolasku na posao.

„Suprotno Zakonu o radu i suprotno lex spicialisu Zakonu o zaštiti uzvunjivača, ne videvši promenu na rasporedu, pravnik po struci sa radnim iskustvom od preko 30 godina u Gradskoj upravi naređuje vođi 1. smene Ljubiši Petroviću da sačini službenu belešku o mom nedolasku na posao u sredu. Iako je rok za dostavu potvrde o sprečenosti za rad 48 časova, načelnik postavljen mimo konkursa, bez položenog ispita za komunalnog milicajca, potvrde o zdravstvenoj sposobnosti kao i bez bezbednosne provere, rešio je da kažnjava uzbunjivača po samo njemu znanom zakonu. Kakvih sve kadrova ima u Gradskoj upravi među rukovodiocima vidi se iz priloženog. Za platu od 90 i kusur hiljada, tzv. načelnik smatra da nema obavezu ni prema radnicima, a kamo li prema građanima. I građani i radnici  su taoci lošeg načelnika. Za štetnu radnju sam saznao od pomenutog vođe smene, a advokat će po Zakonu o zaštiti uzbnjivača podneti prijavu protiv Grada Niša kao poslodavca, a pred sudom udaljenje načelnika zbog štetne radnje“, ističe Todorovski.

Još jednu od „nameštaljki“ doživeo je u četvrtak, kada mu je služba „Parking servisa“ odnela privatno vozilo, koje je bilo parkirano ispred zgrade Komunalne milicije.

Todorovski priznaje da je vozilo bilo parkirano na mestu gde je zabranjeno parkiranje i dodaje da je platio, ali dodaje da vladaju dvostruki aršini.

Kako navodi, načelnik Komunalne milicije se svakodnevno parkira na mestu koje je rezervisano za osobe sa invaliditetom, ali tada „Parking služba“ ne reaguje.

Uzbunjivač Todorovski dodaje da osnovano sumnja, da je službu „Parking servisa“ pozvao neko iz Komunalne milicije.

„Mene su poslali na teren. Nakon toga su ostala vozila pomerena, a neko iz Komunalne milicije pozvao je „Parking servis“. Ljudi koji su došli postupili su po Zakonu i u okviru svojih nadležnosti, ja sam kaznu platito. Ali očigledno je da se radi o dvostrukim aršinima, jer je nekoliko puta uslikano i usnimljeno vozilo načelnika službe koje je parkirano na mestu koje je namenjeno osobama sa invaliditetom, a niko nije reagovao. Takođe ovo vidim kao još jedan od pritisaka zbog mojih istupa u javnosti i ukazivanja na neregularnosti unutar službe, kojih ima mnogo“, zaključio je Todorovski.

Udruženje „Borba 018“ osuđuje svaki vid pritisaka na uzbunjivače i one koji se bore za vladavinu prava i rad javnih preduzeća i službi u korist građana”, navodi se u saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest

3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Slucajni prolaznik
Slucajni prolaznik
2 godine pre

Gasi svetlo poslednji. Uskoro u Srbiji bice samo botovi, penzioneri i nisko rastinje …

Rale
Rale
2 godine pre

Ne zamerite mi na iskrenosti, ali to sa gašenjem svetla,i kukanjem “jaoj Srbijo šta si dočekala”, te izlizanim likovanjem sada već duboko zaostale “druge Srbije” – “ako vam je dobro onda ništa” odavno je već out. Treba promeniti ploču, trebaju nam odlučni novi novosrbijanci koji će reči – e pa da zaje..te malo taj rad, radikalo-naprednjaci i drugi nacoši,ovo je i moja Srbija.
Takva patetika koju vi primenjujete, kao i mnogi drugi, baca u još veći očaj, a radikali se raduju vašem očaju.Nemaju nikakvu direktnu korist od Vašeg očaja, ali su ZLI i neprskani, i većini je duševna hrana da se raduju tuđoj nesreći.
Pritom, ti neprskani botovi vole da veruju da smo svi mi pripadali bivšem režimu, ili smo opozicija. I tu su se zajebali. Ja sam građanin, ..be mi se i za Đilasa i Šolaka, ali ću vam ….i mater kad tad. U to budite sigurni.

Nećemo valjda žena i ja u četrdesetim da tražimo azil od tamo nekih Nemaca,da dozvolim da sa obrazovanjem koje imam rmbam, kopam kanale i verem se po gradilištima da bi logorski kapo Nemac prepoznao moje kvalitete i obrazovanje. Jeste, malo morgen ce prepoznati. Dok bi moja supruga u najboljem slučaju dobila da presvlači pelene senilnim babama i dedama.
Baš Nemca briga ko smo i šta smo i koje su naše veveštine, njemu trebaju šljakatori, a svi mi Balkanci smo za njih -“Untere Rasse ” i oduvek su nas za to smatrali.
Nego će uskoro Meskove kabinetlije via Dojčland, da oni peru guzice matorim Nemcima. Dosta ste nam bili na grbači, bando neradnika i parazita.

Zažuljenko
Zažuljenko
2 godine pre
Odgovori  Rale

Potpisujem!!!!