Uz voće i povrće koje su pazarili, Nišlije dobile i knjige

NIŠ

Zajedničkom akcijom JKP “Tržnica” Niš i Niškog kulturnog centra na pijaci „Krive livade“ obeležen je svetski dan knjiga, koji se svake godine obeležava 23. aprila na dan kada su preminula dva velika svetska književnik Migel de Sarvantes i Vilijem Šekspir.

Oko 200 izdanja domaćih i stranih autora podeljeno je kupcima od strane prodavaca na pijaci i  zaposelnih u JKP „Tržnica“.

                                    V.d. direktora JKP “Tržnica” Niš, Goran Đorđević, izjavio je da na pijacama dolazi veliki broj ljudi i da podelom knjiga podsećamo naše sugrađane koliko je bitno čitati.

                                   Nikola Ždraljević, rukovodilac sektora, naglasio je da će sličnih akcija biti i u narednom periodu, a da je ova akcija samo jedna u nizu šireg plana rukovodstva JKP “Tržnica” Niš koja za cilj ima približavanje pijaca našim sugrađanima.

                                 Direktor Niškog kulturnog centra Srđan Savić istakao je da u niškom kulturnim centru traže nova netipična mesta koja nisu karakteristična za ovakve akcije i žele da skrenu pažnju da je knjiga preživela uprkos velikom prisustvu elektronskih medija.

                                „ Ovu akciju korisnici naših usluga i kupci na pijaci su prihvatili sa oduševljenjem i smatraju da je pijaca pravo mesto za ovakve i slične akcije zato što na pijaci dolazi veliki broj građana svih generacij“, kažu u  JKP „Tržnica“. (kraj) VP/ SM

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare