Uz pomoć Novak Đoković Fondacije Niš dobio novi vrtić

NIŠ

U Brzom Brodu, niškom naselju na teritoriji GO Medijana, svečano je otvoren novi vrtić „Brodić“ u okviru PU „Pčelica“. Novak Đoković Fondacija je kompletno opremila sve prostorije nameštajem, igračkama, knjigama, potrošnim materijalom i krevetićima za spavanje. Novi vrtić imaće jednu stariju jaslenu, dve mešovite grupe i dve grupe predškolaca.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, Maja Kremić, nacionalna direktorka  Novaka Đokovića Fondacije i Svetlana Mitić, direktorka PU „Pčelica“ presekle su vrpcu i vrtić predale deci i  vaspitačima, a njegovom otvaranju je prisustvovao i predsednik Skupštine grada Niša dr Boban Džunić kao i predsednici gradskih opština, načelnici gradskih uprava i direktori javnih preduzeća.Svečanost su dodatno uveličali mališani iz vrtića PU „Pčelica“ kao i Dečiji hor „Čarolija“ i sama Leontina Vukomanović.

„Grad Niš i Novak Đoković Fondacija uspešno sarađuju i lako se dogovaramo o zajedničkim projektima koje želimo da realizujemo. Vrtić u Brzom Brodu je primer koji neće ostati usamljen i mi našu saradnju i dogovore nastavljamo. Ovo je samo još jedan ka novom koraku, a to je da rekonstruišemo još jednu zgradu u gradu i od nje napravimo velelepni vrtić. Otvaranjem ovog vrtića listu čekanja smo značajno skratili u odnosu na broj koji smo zatekli pre 19 meseci, a „Brodić“ će nam omogućiti dodatno smanjenje i približiti nas cilju kome težimo – vrtić za decu bez čekanja“, kazala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Maja Kremić, nacionalna direktorka Novak Đoković Fondacije , osvrnula se na projekte  koje ova organizacija organizuje na teritoriji opštine Medijana.

„Preseretni smo što smo danas sa vama u Brzom Brodu. Kada smo krajem prošle godine započeli kampanju Sezona darivanja, nismo ni slutili da ćemo , umesto 100, zapravo biti u mogućnosti da pomognemo čak 275 dece na teritoriji opštine Medijana, ali kako to inače biva, život piše fantastične priče i ovaj projekat u Brzom Brodu  samo je jedan u nizu  uspešnih koje Grad Niš i Novak Đoković Fondacija realizuje na obostrano zadovoljstvo. Uvek je lakše i lepše ići zajedno i zato verujem da ćemo se svi zajedno radovati za još dosta predškolskih ustanova koje u ovom gradu planiramo da uradimo.“, kazala je Maja Kremić.

Svetlana Mitić, direktorka PU „Pčelica“ je pozdravljajući sve  prisutne istakla da je njihova želja da svaki deo grada ima vrtić i da nema više liste čekanja.

„Dugujem veliku zahfalnost Fondaciji Novak Đoković sa kojima već dugi niz godina sarađujemo, a ja se nadam da će se ona nastaviti na obostrano zadovoljstvo i da ovo nije poslednji vrtić koji otvaramo na ovaj način. Uspeli smo da u ovim vremenima otvorimo ovaj vrtić i deci omogućimo još jednu podsticajnu sredinu za rast i za razvoj, jednu sredinu u kojoj ćemo moći da implementiramo naš program „Godine uzleta““, istakla je direktirka PU „Pčelica“ Svetlana Mitić“.

Mitić je dodala da se otvaranjem Vrtića „Brodić“ u Brzom Brodu značajno smanjiti lista čekanja PU „Pčelica“, koja trenutno broji 500 mališana. Bilo je dana, dodala je ona, kada je na toj listi bilo i 2000 mališana.

Brzi Brod će pored će pored novog vrtića, rekonstruisane škole, balon sale, dobiti još jedan objekat, zgradu ambulante, kazala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. Projekat je završen, čeka se izvođač radova, tako da će ubrzo biti stavljen kamen temeljac i započeti izgradnja, istakla je Sotirovski.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare