Uz indeks i poklon za najbolje studente na prijemnom ispitu

NIŠ

Svečanom dodelom indeksa studentima prve godine Osnovnih akademskih i Osnovnih strukovnih studija, danas je počela nova školska 2022/2023 godina na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu. Nove studente fakulteta koji su uspešno položili prijemni ispit i dobili indeks Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja pozdravio je  dekan, profesor  dr Milovan Bratić. Već tradicionalno studenti koji su postigli najbolje rezultete na prijemnom nagrađeni su prigodnim poklonima. Na taj način su motividsni da daju sve od sebe u budućem radu koji će sigurno adekvatno biti vrednovan.

                          “Velika mi je čast i zadovoljstvo, što mogu da vas ovim povodom srdačno pozdravim ispred Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu. Došli ste na Fakultet, koji ove godine obeležava 51. godinu uspešnig postojanja, od kada je davne, 1971. godine upisana prva generacija studenata. Svim kolegama, koji su predano i marljivo radili svih ovih godina, zahvaljujem se na nesebičnoj saradnji i podršci, na našoj zajedničkoj gradnji i na ostvarivanju ciljeva koje smo pred sebe postavili. Slogom, jedinstvom i zalaganjem celokupnog kolektiva, zagarantovali smo naš uspeh, na koji smo veoma ponosni. Na fakultetu smo se uvek rukovodili principima integriteta, čestitosti, pravednosti i tolerancije. Potrudićemo se da i na vas prenesemo to svoje iskustvo tokom studiranja, naučimo vas moralnom i etičkom pristupu životu i nadasve stručno osposobimo za budući poziv. kazao je dekan dr Milovan Bratić.

                          On je studentima poručio da će se tokom studija  suočavati sa različitim izazovima, ali iz svega moraju da izađete jači, spretniji i spremniji za sve obaveze koje im predstoje u profesiji kojom će te se baviti.

                          „Trudite se da do znanja dođete svojim radom, samoodricanjem i što je najvažnije svešću, da je put do željenog cilja samo Vaš put i da je čovek ono što sam od sebe učini.Gradite svoju ličnost i svoj autoritet odgovorno i savesno poštujući druge, njihove stavove, bez obzira da li se razlikuju od Vaših ili ne. Obogaćujte svoju ličnst znanjem i zainteresovanošću za ono što vam je nepoznato, a kroz tuđe greške ispravljajte svoje“, kazao je Bratić.

                        Budite zahtevni, kada je studiranje u pitanju, kako prema sebi, tako i prema profesorima, koji su dužni da Vam na najbolji način prenesu znanja, poručio je dekan dr Milovan Bratić brucošima.

                                                                Foto:Dragan Radojković

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare