Uz gusle predstavljen šesti zbornik „Slapovi Vučjanke“

LESKOVAC-VUČJE
Šesti zbornik pesama sa konkursa „Slapovi Vučjanke“, koji organizuje Dom kulture Vučje, nedavno je izašao iz štampe, a predstavljen je prvog dana novembra u Vučju. Pošto je reč o zajedničkom izdanju vučjanskog Doma kulture i vlasotinačke biblioteke, predstavljanju je prisustvovao i direktor Srba Takić, ovoga puta u ulozi urednika izdanja. Predstavljanje ovog zbornika, u kome je zastupljeno i nekoliko pesnika iz Vlasotinca, najavljen je za sredinu novembra u galeriji vlasotinačke biblioteke ,,Desanka Maksimović”.

  • Sala Doma kulture u Vučju, po običaju, bila je prepuna, pre svega pesnicima koji su zastupljeni u knjizi, ali i drugim poštovaocima pisane reči. Pristigli iz Niša, Leskovca, Vlasotinca, samog Vučja i okolnih mesta, pesnici su svojim prisustvom iskazali poštovanje prema konkursu, ali i organizatorima koji se trude da on stekne što širu popularnost i prizove što veći broj stvaralaca – istakao je Srba Takić, direktor vlasotinačke biblioteke..
    Upravo to je naglasio i Bratislav Stanisavljević, direktor Doma kulture, u svojoj uvodnoj reči. Na njegovo obraćanje se nadovezao Nebojša Ninke Krstić, urednik Zbornika i književnog programa u Domu kulture:
  • Kada smo počinjali sa konkursom imali smo tek četrdesetak učesnika, a evo sada je broj pristiglih radova duplo veći. Naša namera je da još više podignemo ugled i značaj ovog konkursa, samim tim ćemo doprineti da se o Vučju čuje još više, lepše i dalje – istakli su domaćini.
    Srba Takić je u svom obraćanju podvukao dobru saradnju dve ustanove kao neophodan preduslov da se, zajedničkim naporom, postignu još bolji rezultati i da se o tome sazna na što širim prostorima kulture.

  • Predstavljanju šestih „Slapova Vučjanke“ prisustvovao je sveštenik Milan Doderović, koji je, pevajući uz gusle, pobrao najveći aplauz prisutnih.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare