Usvojen rebalans budžeta

LESKOVAC

Na današnjoj sednici lokalnog parlamenta na dnevnom redu se, između ostalih tačaka, našao i Predlog odluke o izmeni i dopuni Odluke o budžetu grada Leskovca za 2017. godinu.

Šef odseka za finansije Dalibor Tričković objasnio je da je rebalans urađen prvenstveno zbog promena u prihodovnim stranama.

Pojedina sredstva su bila namenjena kao učešće grada u raznim projektima, a kako grad nije „prošao“ na tim konkursima, ta sredstva se preusmerena.

Posle duže rasprave, gde su odbornici često iskakali sa teme, u jednom trenutku povela se polemika i oko toga da li je potrebno držati se poslovnika i onemogućiti usmene amandmane iako se tim amandmanima mogu sprečiti eventualne zloupotrebe. Naime, odbornik Nebojša Cakić (SDS)  je podneo usmeni amandman tvrdeći da će se tako sprečiti da se nekoliko desetina miliona dinara preliva ka firmi PWW, na šta je reagovao šef odborničke grupe SPS Dragan Savić rekavši da usmeni amandmani nisu predviđeni pravilnikom o radu.

Saša Stojanović (DS) je podsetio da je budžet za 2016. godinu ostvaren je sa 83%, a ovaj je uvećan za skoro 40%.

„Zato je to je spisak lepih želja, nerealan i neostvariv. Ovde nema nikakvog planiranja i nikakve odgovornosti za planiranje i ostvarenje budžeta. Uostalom, vrlo brzo ćemo videti ovo što ja govorim.“

Većinom glasova predlog o rebalansu je usvojen.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare