Usvojen Program uređivanja građevinskog zemljišta

VRANJE

Članovi Gradskog veća u Vranju usvojili su Nacrt predloga Programa uređivanja građevinskog zemljišta za 2018. godinu u visini od 758.768.000 dinara.

Ovaj dokument predviđa uređenje građevinskog zemljišta, ulaganje u kapitalne objekte od značaja za lokalnu zajednicu, kao i izgradnju sekundarne gradske mreže na teritoriji gradskih opština.

 Čedomir Marković, većnik zadužen za komunalnu delatnost, infrastrukturu i urbanizam je rekao da se, po prvi put, radi o sveobuhvatnom pristupu, jer su investicioni troškovi predviđeni za izradu planske dokumentacije, rešavanje imovinskih pitanja, radove na opremanju komunalne infrastrukture i sprovođenje tehničkih pregleda.

Prihvaćena je i Odluka o minimalnoj visini iznosa izdvajanja na ime troškova investicionog i tekućeg održavanja delova stambene zgrade, kao i visine naknade prinudno postavljenog profesionalnog upravnika.

„Za stan ili poslovni prostor minimalni iznos investicionog održavanja je 200 dinara mesečno i 20 dinara za garažu, garažni boks ili garažno mesto.

Za tekuće održavanje previđeno je 230 dinara mesečno za stan ili poslovni prostor i 90 dinara za garažu, garažni boks ili garažno mesto.

Odluka obuhvata i visinu naknade profesionalnom upravniku u postupku uvođenja prinudne uprave  koja će iznositi 180 dinara mesečno za stan ili poslovni prostor i 30 dinara za garažu, garažni boks ili garažno mesto“, rekla je članica Gradskog veća Zorica Jović.

Na sednici Gradskog veća usvojeni su programi poslovanja sa  finansijskim planovima za 2018. godinu javnih ustanova u Vranju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare