Usvojen program manifestacije „Borini književni dani“

VRANJE

Ova kulturma manifestacija počinje 21. marta. To veče naslovljeno je „Razgovor s povodom“ i posvećeno je velikanu srpske knjiženosti Borisavu Stankoviću.

O životu i delu velikog Vranjanca govoriće Ljiljana Pešikan Ljuštanović, teoretičarka i istoričarka srpske i drugih južnoslovenskih književnosti, Gorana Raičević, profesorka srpske književnosti na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, urednica u izdavačkoj kući Akademska knjiga i Zoran Dimić, profesor filozofije na Filozofskom fakultetu u Nišu.

Drugog dana manifestacije u okviru programa „Кnjiževne stvari“ o poeziji, prozi i pozorištu govoriće književnik Vladimir Tabašević.

Omaž nedavno preminulom profesoru Momčilu Zlatanoviću na programu je trećeg dana manifestacije.

O njegovom stvaralačkom opusu i značajnoj zaostavštini, govoriće Danijela Popović Nikolić, profesorka na Filozofskom fakultetu u Nišu, Stana Smiljković, penzionisana profesorka Pedagoškog fakulteta u Vranju i Zoran S. Nikolić, urednik „Izabranih dela'“ Momčila Zlatanovića. Svi događaji počinju u 19 sati u Pozorištu „Bora Stanković“ u Vranju.

Pisac Slaviša Pavlović gostovaće poslednjeg adana manifestacije, 24. marta. Susret sa njim je zakazan za 20 sati u vranjskom teatru.

Program je, u utorak, usvojio Organizacioni odbor „Borinih književnih dana“.

Manifestaciju organizuje biblioteka koja nosi ime pisca, a pokrovitelj je Grad Vranje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare