Usvojen program manifestacije „Borini književni dani“ 

VRANJE

Vranje će i ovog marta biti u znaku velikog pisca Bore Stankovića. Manifestacija „Borini književni dani“ koja je upriličena njemu u čast biće održana od 21. do 24. marta. 

„Uticaj Bore Stankovića na stvaralaštvo Ive Andrića“ naziv je programa kojim će početi ovaj kulturni događaj. Tog prvog dana o tome će govoriti književnik, prevodilac i publicista Muharem Bazdulj.   

Sutradan, 22. marta, planirana je promocija novog romana Vladimira Kecmanovića „Kad đavoli polete“. Pored autora, o romanu će govoriti teoretičar književnosti i književni kritičar dr Igor Perišić. 

Pisac iz Niša Dejan Stojiljković Vranjancima će se predstaviti tek objavljenim romanom „Zvezda nad prazninom“. Ovo  književno veče na programu je 23. marta. Gosti su pisac, scenarista i režiser Miodrag Mića Miljković i književni kritičar dr Igor Perišić koji će zajedno sa autorom govoriti o ovom romanu. 

Poslednjeg dana manifestacije, 24. marta, u Vranje stiže pisac Milan Ružić sa svojom knjigom „Pun kofer priča“. Njegovi gosti biće  književni kritičar Želidrag Nikčević i profesor književnosti i publicista dr Vladimir Dimitrijević.  

Svi najavljeni događaji počinju u 19 sati u maloj sali vranjskog Pozorišta. 

U okviru pratećeg progarma, 22. i 23. marta, u Osnovnoj školi „Predrag Devedžić“ u Vranjskoj Banji, od 12 sati, sa učenicima će se družiti stvaraoci iz Vranja, Žikica Dimitrijević i Mile Kostić Dubnica.   

„Borine književne dane“ organizuje vranjska biblioteka. Pokrovitelj je Grad Vranje. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare