Usvojen Lokalni akcioni plan zapošljavanja za period od 2024. do 2026.

VRANJE

Na 16. sednici Gradskog veća razmatran je i prihvaćen Lokalni akcioni plan zapošljavanja Grada Vranja za period od 2024. do 2026. godine.

 ,,Ovim planom  predviđeno je sprovođenje  pet mera: stručna praksa, obuka na zahtev poslodavca za nazaposlene, subvencija za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih, subvencija za samozapošljavanje i javni radovi. U prethodnoj godini najveće interesovanje izazavale su mere obuka  na zahtev poslodavca za nazaposlene i subvencija za samozapošljavanje“, istakla je Danijela Milosavljević, gradska većnica za socijalna pitanja, lokalnu samoupravu i informisanje.

Takođe, članovi Gradskog veća prihvatili su  Nacrt odluke o izmeni i dopuni odluke o manjim montažnim objektima privremenog karaktera na teritoriji grada Vranja, Predlog Komisije za dodelu sredstava iz oblasti društvenog i humanitarnog rada u 2024. godini i Tekst javnog konkursa za finansiranje/sufinansiranje projekata crkava i verskih zajednica iz budžeta grada Vranja u 2024. godini.

Usvojeni su i Predlozi rešenja o obrazovanju organizacionih odbora za realizaciju festivala ,,Vranjska gradska pesma“ i ,,Dečji festival 2024“ i  kuturno-turističke manifestacije ,,Vranjsko kulturno leto“ . (kraj) DC/SM

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare