Usvojen budžet Vlasotinca za 2020. godinu, više para za turizam nego za poljoprivredu

VLASOTINCE


Na današnjoj 24. sednici Skupštine opštine Vlasotince, na kojoj su prisutvova 42 odbornika, od 45 koliko broji vlasotinački lokalni parlament, usvojen je budžet za narednu 2020.godinu u iznosu od 895.207.517 dinara. Na početku sednice potvrđen je mandat odbornici SNS Violeti Ilić, a onda je usvojen dnevni red koji predviđao razmatranje 31.tačke.


Vlasotinački odbornici prekinuli su rad posle 3.tačke dnevnog reda uz najavu da će nastavak sednice biti u ponedeljak, 23.decembra od 17 časova. Svakako da je glavna i najvažnija tema 24.sednice bila predlog Odluke o budžetu opštine Vlasotince za 2020.godinu.

 • Budžet za narednu 2020.godinu je izbalansiran i realan. U budžetu su zastupljene sedam programske celine i on je manji za oko 70 miliona dinara u delu izvornih prihoda – rekao je između ostalog Zoran Todorović, predsednik opštine Vlasotince.
  Milan Jović šef odborničke grupe Socijalističke partije Srbije nagovestio je da će odbornici njegove partije kao i odbornici Jedinstvene Srbije glasati za predloženi budžet, uz kratku konstataciju da je ,,budžet realan i izbalansiran a u isto vreme je i razvojan”.
  Pojašnjavajući sam Predlog budžeta, Saša Mihajlović, šef Odeljenja za budžet, finansije, privredu i društvene delatnosti je rekao, da je planirani budžet manji za 100 milona dinara od ovogodišnjeg i iznosi nešto više od 895 miliona dinara. U ukupan budžet, ulaze sredstva kojima se rekonstruiše Osnovna škola ,,8 oktobar” i radionica ovdašnje Tehničke škole.
 • Preko budžeta idu samo sredstva kojima se plaća PDV na izvedene radove, a ovde to nije slučaj. Takođe, do smanjenja je došlo, jer je došlo do promena tarife za takse za korišćenje javnih površina – rekao je Saša Mihajlović.
  Međutim, Žarko Kostić odbornik opozicije, imao je savim drugojačije mišljenje od odbornika koji su u koalciji i trenutno vrše vlast u opštini Vlasotince.
 • Donošenje Odluke o visini iznosa budžeta naše opštine za narednu godinu je od izuzetnog značaja, pa me zato čudi činjenica da se o ovome malo govori, a čini mi se da se nekako svima iz vlasti nešto žuri kako bi se predlog Odluke što pre usvojio. Koliko sam mogao da vidim, tu ima određeni iznos sredstva za infrastrukturu koja su za sada neraspoređena, a tome je izgleda razlog što je naredna godina izborna i onda će se ta sredstva raspoređivati na način kako to odrede oni koji su na vlasti. Moja mesna zajednica sela Šišava u predhodnom periodu uopšte nije sagledana, pa će nas po svemu sudeći opet zadesiti ista sudbina kao i stanovnike sela Donja Lomnica gde predstavnici SNS ne ostvaruju pobede na izborima. I ako imamo građevinske inženjere koji rade u opštinskoj upravi za nadzornog organa opet je izabrano lice iz Leskovca sa prezimenom Stanković, koje vršilo nadzor na mostu u Donjoj Lomnici gde su se javile mnoge nelogičnosti i nepravilnosti”, rekao je on.
 • JAVNA RASVETA I PRESUDA ZA MOBING.
 • Po meni javana rasveta je najveća pljačka u našoj opštini u poslednje vreme, a pitam ko će da plati troškove sudske odluke za mobing smenjene načelnice Opštinske uprave, Dragane Mitković u iznosu od više od 200 hiljade dinara – rekao je odbornik opozicije Žarko Kosić.
  Predsenik opštine Zoran Todorović, je napomenuo da on nije bio na čelu opštine Vlasotince 2015.godine kada je došlo do potpisivanja ugovora o Javnom partnerstvu, a u vezi nastalih troškova izgubljenog spora za mobing, on je rekao da je to odluka suda i da se ona mora poštovati, a da će se to platiti iz sredstava namenjenih za naknadu nastalih šteta.
  Većinom glasova usvojen je budžet za 2020.godinu, a na isti način je usvojen Predlog Odluke o izmeni i dopuni Odluke o budžetu opštine Vlasotince za 2019.godinu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare