Usvojen budžet grada Vranja za 2021. godinu od 3,3 milijarde dinara

VRANJE

Odbornici Skupštine grada Vranja, na sednici koja je održana u ponedeljak, usvojili su budžet za 2021. godinu od 3 milijarde 363 miliona 510 hiljada dinara.

O ovom značajnom dokumentu govorio je većnik za finansije Bojan Kostić.

„Za narednu godinu projektovani su prihodi u visini od skoro 2,5 milijardi, dok su rashodi i izdaci planirani u iznosu od 2, 663 milijarde dinara. Planirani deficit je 170 miliona dinara i on je za 70 miliona manji u poređenju sa 2020. godinom. U odnosu na ovu godinu, projekcija prihoda je veća za 2,9 odsto, a rashodi su na istom nivou”, rekao je Kostić.

On je dodao je da je u narednoj godini planirano zaduživanje od 770 miliona dinara, od čega se 600 miliona odnosi na reprogram postojećih kredita. Za kratkoročno zaduživanje predviđena su sredstva u visini od 70 miliona dinara. Za izgradnju vrtića u naselju Raška i za realizaciju Komunalnog Programa, planirano je novo zaduženje u visini od 100 miliona dinara.

„Ukupan budžet za narednu godinu projektovan je na iznos od 3,3 milijarde dinara. Za kapitalne investicije predviđena su sredstva u visini od skoro 476 miliona dinara, odnosno 14 odsto ukupnog budžeta. Realizacija mnogobrojnih značajnih kapitalnih objekata u Vranju, omogućena je podrškom od strane republike. Rekonstrukcija paviljonskog dela Bolnice i izgradnja kotlarnice na biomasu, završetak izgradnje Regionalnog centra za vanredne situacije, nastavak izgradnje kompleksa za pripadnike snaga bezbednosti, proširenje deponije „Meteris“, izgradnja Fabrike za prečišćavanje otpadnih voda, zatim vrtića u naselju Raška, rekonstrukcija Gradskog parka, izgradnja Doma kulture u selu Dubnica, unutrašnje uređenje zgrade Selamluka, izgradnja obilaznice, pozorišta Bora Stanković, šetališta u Vranjskoj Banji, rehabilitacija škola ,,Vuk Karadžić” i ,,Svetozar Marković“, neki su od projekata, čija realiizacije ne bi bila moguća bez pomoći republike. Ukupna vrednost ovih projekata, koji su značajni za Vranje je oko 9 milijardi dinara”.

Prihvaćeni su i Programi poslovanja pojedinih javnih preduzeća sa finansijskim planovima za 2021. godinu, „Komrada“, „Vodovoda“, „Novog doma“, „Parking servisa“ i „Uprave Banja“.

Usvojena je Odluka o promeni poslovnika Skupštine grada Vranja koji podrazumeva da se ubuduće sednice Skupštine radnih tela zbog epidemiološke situacije održavaju u elektonskoj formi. Odbornici su usvojili i Odluku o načinu ostvarivanja saradnje komunalne milicije sa inspekcijskim službama grada Vranja.

Sednica kojom je predsedavao predsednik Skupštine Dejan Tričković počela je potvrđivanjem odborničkog mandata Branku Petroviću, penzioneru iz Vranja, sa izborne liste ,,Ivica Dačić-Socijalistička partija Srbije (SPS)”. Petrović je postao odbornik umesto Zorana Antića koji je postavljen za državnog sekretara.

Sednica Skupštine održana je u sali Pozorišta „Bora Stanković“ u Vranju iz epidemioloških situacije i poštovanja mera prevencije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare