Usporen saobraćaj na izlazu iz zemlje

BEOGRAD

Zbog velikog broja putnika koji se iz svojih matičnih zemalja nakon praznika vraćaju ka Zapadnoj Evropi saobraćaj je na gotovo svim našim graničnim prelazima pojačanog intenziteta, što je uobičajeno za ovo doba godine, saopštavaju iz Uprave carine.

Posebno teška situacija je na izlazu iz Republike Srbije prema Republici Hrvatskoj, na graničnom prelazu Batrovci, gde se zbog zastoja u međuzoni, usled usporenig rada hrvatskih pograničnih organa, na izlaz iz naše zemlje čeka i duže od osam časova.

Nažalost, naši granični organi nemaju mogućnosti da ubrazaju protok saobraćaja, jer je stvorena gužva u međuzoni, posle naših graničnih službi. Priliv putnika jeste veliki, ali ovako neočekivano dugih zadžavanja nema ni u jeku turističke sezone.

Zastoji su i na našim severnim granicama, pa se na Horgošu, gde je otvoreno čak pet izlaznih traka, čeka oko šest sati. Puna međuzona pokazuje da mađarske granične službe takođe rade usporeno.

Putnicima ne možemo preporučiti ni alternativne prelaze, jer su u međuvremenu i tamo stvorene velike gužve.

Ono što činimo jeste da apelujemo na granične službe naših suseda da ubrzaju rad, kako bi se ova, svima podjednako neprijatna situacija razrešila u što kraćem roku, navode iz Uprave carine.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare