Uspešni nastup učenika Medicinske škole na republičkim takmičenjima

LESKOVAC

Medicinska škola može da se pohvali uspešnim završetkom ove školske godine, jer su njeni učenici na republičkim takmičenjima iz opštih i stručnih predmeta osvojili 10 medalja, od toga pet zlatnih jednu srebrnu i četiri bronzane medalje. Na takmičenju iz zdravstvene nege Anastasija Stojanović je prva, a na takmičenju iz anatomije Dimitrije Nikolić osvojio je treće mesto, kao i Milan Stojanović iz istorije. Na Književnoj olimpijadi Teodora Đorđević je bila treća i kaže da ovi uspesi ne bi bili mogući da nije bilo predanog rada sa mentorima, odnosno predmetnih profesora. Na takmičenju iz matematike je svo četvoro učenika došlo do medalje, a sama škola, treći put zaredom, proglašena apsolutnim pobednikom. Aleksa Bogdanović i Emilija Tasić su osvojili zlatnu medalju, Teodora Đorđević srebro i Tanja Petković bronzanu medalju. Aleksa Bogdanović je bio prvi i na takmičenju iz biologije i kaže da je konkurencija na takmičenju iz matematike bila solidna, a da zadaci nisu bili teški.

„Na takmičenju iz biologije osvojio sam maksimalnih 100 poena, a ovakav uspeh sigurno je plod mog truda i maksimalnog zalaganja mentora. Intenzivne pripreme trajale su nekoliko meseci, a ovo je samo kruna dugogodišnjeg rada.“

Svi učenici ističu da im mnogo više od medalja znači druženje i prijateljstva koja su stekli tokom priprema i samih takmičenja, ali ističu i da im je ambicija da završe i fakultete, a da nakon toga ostanu i žive i rade u Srbiji.

„To će zavisiti i od situacije u zemlji, kako se bude razvijala, i mog kasnijeg razmišljanja, ali nisam za odlazak iz zemlje“ kaže Dimitrije, dok Teodora kaže da je jedina opcija za odlazak u inostranstvo moguća zbog nekog usavršavanja, ali bi nakon toga usledio povratak u Srbiju.

Direktorka Marija Savić dodaje da je Medicinska škola i ranije na takmičenjima osvajala nagrade, ali je ova godina rekordna.

„Najveći problem je stvarala korona, radilo se po kabinetima, bilo je tu onlajn nastave… Ali, čim se ukazala prilika maši učenici su pokazali da se radi o vrlo talentovanim, pametnim i posvećem generacijama, koje jednak uspeh mogu da postižu iz svih predmeta.“

Predmetni profesori koji su pripremali učenike za takmičenja kažu da je u njihov uspeh utkan i rad nastavnika koji su sa njima radili i u osnovnim školama, a kao jedan od najpozitivnijih primera ističu Grdelicu, odakle godinama stižu dobri učenici.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare