Uspeh leskovčana na Kulinarskoj olimpijadi u Nemačkoj

LESKOVAC

Teodora Kosorić i Jovan Tomović, predvođeni nastavnikom veština Momčilom Conićem, osvojili su bronzanu medalju na kulinarskoj Olimpijadi u nemačkom gradu Erfurtu, braneći boje našeg nacionalnog tima. Na ovogodišnjoj 24. Olimpijadi učestvovalo je preko 5.000 takmičara iz celog sveta

Pre ovog nadmetanja tim Visoke poslovne škole vratio se sa takmičenja „Gastro mak“ iz Skoplja, sa 15 zlatnih medalja, pet srebrnih i jednim peharom.

-Svaki uspeh naših studenata iskreno me obraduje i učini da kao gradonačelnik Leskovca budem ponosan i srećan. Dragi studenti, ponosni smo na vaše rezultate i zahvalni vašim profesorima i roditeljima koji su vam dali podršku. Bronzana medalja na kulinarskoj Olimpijadi veliki je podstrek mladima koji žele da se bave gastronomijom, da se dalje edukuju i rade na svojim kvalifikacijama, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović na prijemu priređenom u svečanoj sali Skupštine grada.

Kulinarska Olimpijada najveće je takmičenje mladih iz oblasti gastronomije koji se održava od 1900. godine. Za Srbiju i Leskovac osovjen bronazna medalja veliko je priznanje,  s obzirom da je poslednja nagrada u našu zemlju sa ovog takmičenja stigla daleke 1984. godine.

-Danas, svojim kulinarskim umećem, studenti Visoke poslovne škole promovišu naš grad i zemlju u inostvarstvu, dodao je Cvetanović.

Momčilo Conić, koji je predvodio ekupu, naglasio je da je iza brojnih takmičenja učenika ove visokoškolske ustanove uvek stajao grad Leskovac.

-Da njihove podrške nije bilo ne bi bilo ini naših rezultata. Takmičenje u Erfertu je bio naš veliki cilj i mi smo ga ostvarili samim tim što smo uzeli ovu bronzu dijamanta vrednu, i to nam je još jedan veliki zadatak da moramo više raditi sa decom i edukovati ih, rekao je Conić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare