Uskoro u Vranju počinje rekonstrukcija paviljonskog dela bolnice

VRANJE

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u današnjem obraćanju javnosti najavio je za desetak dana početak radova na obnovi bolnica u Vranju, Pirotu, Kikindi i Ćupriji.

Ulaganja su velika, rekao je Vučić.

Projekat rekonstrukcije paviljonskog dela bolnice u Vranju vredan je 1,5 milijardu dinara. Novac je obezbeđen preko Evropskog progresa i Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

Rekonstrukcija podrazumeva grupisanje postojećih objekata sa dogradnjom novih, koji se oslanjaju na novi Hiruški blok i čine jednu celinu, „jedna zgrada jedna bolnica“.

U planu je rekonstrukcija objekata očnog odeljenja, urologije, ortopedije, stacionarnog dela Internog odeljenja, radiologije i laboratorije. Na Odeljenju ginekologiji je planirana rekonstrukcija prvog sprata i prizemlja, gde će biti smeštena dnevna bolnica ginekološke ambulante, kao i prostor za otpust novorođenih beba.

Između ortopedije i rentgena biće izgrađen prizemni objekat za potrebe prijemno specijalističkih službi površine 800 kvadratnih metara. Tu će biti smeštene i sve polikliničke službe i dijagnostika.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare