Uručeni ugovori udruženjima poljoprivrednika

VRANJE

Predstavnicima udruženja u oblasti poljoprivrede, koja su se javila na Javni poziv za dodelu finansijskih sredstava za realizaciju programskih aktivnosti, uspostavljanje i jačanje udruženja u oblasti poljoprivrede na teritoriji grada Vranja za 2022. godinu, danas su uručeni ugovori.

Za podsticajna sredstva se ove godine prijavio znatno veći broj udruženja. Lane je sedam udruženja dobilo, a ove godine 15, rekao je gradonačelnik Slobodan Milenković, koji je podsetio da na teritoriji Grada ima 16 udruženja iz oblasti poljoprivrede.

„Sve ovo pokazuje da se mera podsticaja poljoprivrednih udruženja, pokrenuta još 2019. godine, pokazala dobrao, kao i da se među poljoprivrednicima polako razvija svest o neophodnosti udruživanja. Drago mi je da je tako, jer je lokalna samouprva našla pravni model da iz budžeta grada daje podsticajna sredstva. I ovo je jedna od nekoliko mera koje se iz lokalnog budžeta finansiraju. Znate i sami da preko Fondacije „Ana i Vlade Divac“ i Regionalne razvojne agencije Pčinjskog okruga, takođe dajemo podsticajna sredstva, ali i direktno poljoprivrednim proizvođačima kroz subvencije za razne vidove podsticaja. Kroz oblik udruživanja podstčemo pre svega oblasti stočarstvo, biljna proizvodnja i prerada, a ta sredstva udruženja koriste za kupovinu opreme, repromaterijala, priplodnih grla, kao i sadnog materijala“, istakao je gradonačelnik.

Milenković je podsetio koliko mnogo se u prethodnom periodu ulagalo u seosku infrastrukturu, kao i da će projektom „Čista Srbija“ biti obuhvaćena sva sela moravskog sliva što će znatno unaprediti život, ali i poslovanje u selima ovog kraja.

Predsednik Udruženja „Matica“ Čedomir Mladenović u ime svih koji su danas potpisali ugovore izrazio je nadu da će saradnja sa lokalnom samoupravom biti nastavljena i narednih godina. To će omogućiti da se udruženja i dalje razvijaju i napreduju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare