Uručeni ključevi stanova za devet romskih porodica

VLADIČIN HAN

U selu Prekodolce u opštini Vladičin Han, devet romskih porodica dobilo je ključeve od stanova koji se nalaze u pet novoizgrađenih kuća. Reč je o socijalno ugroženim porodicama sa ukupno 40 članova koje su, pre dve godine, ostale bez svojih domova nakon obilnih padavina i klizišta. Kuće su opremljene neohodnim nameštajem i uređajima za domaćinstvo. Urađene su prilazne staze, uređeno je i dvorište, napravljen kutak za najmlađe. Prilikom određivanja lokacije za nove objekte vodilo se računa da budu u blizini škole i ambulante.

Izgradanju su finansirali nemačka organizacija HELP, Vlada Srbije i opština koja je obezbedila lokaciju i omogućila povezivanje priključaka na loklanu infrastrukturu, rekao je predsednik opštine Vladičin, Han Goran Mladenović.


Vrednost investicije je 208 hiljada evra, od čega je lokalna samouprava učestvovala sa 5 miliona dinara.

„Svi smo tu na zajedničkom zadatku da pomognemo ovim ljudima da se integrišu u društvo“, rekao je prilikom svečanog uručivanja ključeva državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Vladimkir Ilić.

Maja Vučković Krčmar, program menadžer je rekla da su uprkos birokratskim procedurama našli način da pomognu ovim ljudima.

Svečanosti su prisustvovali i predstavnici donatora.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare