Uručena rešenja za specijalizacije i uže specijalizacije

VRANJE

U Zdravstvenom centru Vranje danas je podeljeno pet rešenja za  specijalizacije iz pedijatrije, interne medicine, opšte hirurgije i dve iz kliničke biohemije za potrebe Bolnice i Doma zdravlja.

Direktor Zdravstvenog centra Vranje dr Saša Đorđević uručio je lekarima i šest rešenja za uže specijalizacije koje su neophodne vranjskoj bolnici i to iz neonatologije, kliničke transfuziologije, perinatologije, nefrologije, gastroeneterohepatologije i kliničke farmakologije, odnosno farmakoterapije.

„Kriterijumi za dodelu svake pojedinačne specijalizacije i uže specijalizacije bili su isključivo stručni. Urađen je veliki posao zajedno sa resornim Ministarstvom zdravlja kako bi rešenja danas bila u vašim rukama“, rekao je kolegama dr Đorđević.

On je najavio i nova zapošljavanja lekara i medicinskih tehničara i sestara.

„Zdravstveni centar Vranje je za kratko vreme dobio opremu i savremene dijagnostičke aparate. Narednih meseci sledi njihovo montiranje i zbog toga su nam potrebni ljudi koji će raditi na njima. U tom smislu zaposlićemo nove kadrove“.

Predstavnici Uprave Zdravstvenog centra Vranje kolegama su poručili „da odnos prema pacijentu kao i razumevanje i profesionalan odnos međusobnog uvažavanja sa kolegama treba da bude jednako prioritet uz sticanje neophodnih medicinskih znanja tokom stručnog usavršavanja“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare