Uručena priznanja višestrukim davaocima krvi

NIŠ

Na Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi, koji se obeležava svakog 14. juna, Crveni krst Niš zahvalio se višestrukim davaocima za njihovu humanost. Ovoga puta dodeljeno je ukupno 69 priznanja,  tri priznanja za sto davanja, jedno za 75, 24 priznanja za 50 davanja i 41 priznanje onima koji su 35 puta dali krv.

 “To je prilika da višestruki davaoci motivišu mlade da prvi put daju krv, što je i ovogodišnja poruka”, poručila je sekretar Crvenog krsta Niš Sanja Stojanović.

                                 Ona je podsetila da je Crveni krst Niš i za vreme vanrednog stanja zbog pandemije COVID-19, ali i nakon toga doprineo da se akcije dobrovoljnog davanja neometano odvijaju. Koliko su Nišlije humane dokazuje i podatak da su se tokom vanrednog stanja višestruki davaoci sami javljali Crvenom krstu i interesovali  gde mogu da daju krv i tako daju svoj doprinos u tim teškim vremenima.

                                    Slogan Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi u 2021. godini je: „Dajte krv i omogućite svetu da pulsira“, a poseban fokus je na ulozi mladih u osiguranju bezbednog snabdevanja krvlju. Cilj kampanje je da se podigne globalna svest o potrebi bezbedne krvi i krvnih proizvoda za transfuziju i o ključnom doprinosu dobrovoljnih, neplaćenih davalaca krvi nacionalnim zdravstvenim sistemima.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare