Uručena priznanja povodom Vidovdana

VLADIČIN HAN

U okviru tradicioalne manifestacije „Vidovdanski dani“ u Vladičinom Hanu dodeljena su priznanja za dugogodišnji rad i doprinos jačanju ugleda opštine.

Nagrađeni su Dragutin Dimčevski, potpukovnik u penziji i jedan od komandanata na karauli Košare u vreme bitke 1999. godine, Jelka Mitrović, novinarka RTV Vranje, Ivan Mitić, dugogodišnji funkcioner u Preduzeću za komunalno uređenje, Dragica Kuzmanović iz „Koridora Srbije“ i Mirko Stefanović, predstavnik „Puteva Srbije“.

Dragutin Dimčevski, potpukovnik Vojske Jugoslavije u penziji, bio jedan od komandujućih oficira na karauli Košare, na srpsko – albanskoj granici u vreme bitke tokom 1999. godine.

S obzirom da je u rejonu karaule Košare VJ uspela da odbije napade višestruko jačeg neprijatelja i ne dozovoli kopneni ulazak na teritoriju SRJ,  jedan oficir kao što je Dimčevski, koji je donosio taktički presudne odluke u vreme slavne bitke, zaslužio je priznanje od strane opštine Vladičin Han i to nakon 20 godina od završetka NATO agresije.

Jelka Mitrović, dugogodišnja novinarka Radio televizije Vranje radeći prvenstveno u informativnom programu ostavila je neizbrisiv trag o Vladičinom Hanu.
U ovoj informativnoj kući u Vranju je deceniju i po koliko se na RTV i emituje emisija „Hronika Vladičinog Hana“.
Emisija je svedočanstvo o istoriji opštine, njenom razvoju, uspesima, ali i neuspesima, ljudima koji su ostavili trag u njenoj istoriji, donosili važne odluke, kao i o onima koji su je proslavili kroz umetnost, sport, stvaralaštvo, privredu i sl.

Ova novinarka dobila je mnogobrojna priznanja za svoj rad i na taj način doprinela publicitetu, promociji i ugledu Vladičinog Hana, navodi se u obrazloženju nagrade.

Ivan Mitić se dugi niz godina nalazi na ključnim pozicijama u Preduzeću za komunalno uređenje u Vladičinom Hanu.

Ova opština ima najbolje uređen Sportski centar južno od Niša, brojne parkove i izuzetno lepo osmišljene i sređene zelene površine, decenijama unazad. Iza svih tih projekata stoji Preduzeće za komunalno uređenje.

Dragica Kuzmanović iz „Koridora Srbije“ i Mirko Stefanović, predstavnik „Puteva Srbije“, priznanja su dobili za nesebičan rad i doprinos na poboljšanju putne infrastrukture u opštini Vladičin Han.

Na svečanosti priznanja je uručio predsednik opštine Goran Mladenović.

Nagrade su dodeljene i učenicima, njihovim nastavnicima i profesorima za postignute uspehe na takmičenju protekle školske godine.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare