Uručena priznanja “Kapetan Miša Anastasijević” za Jablanički i Pčinjski okrug

LESKOVAC-VRANJE-VLADIČIN HAN-BUJANOVAC

U sali Skupštine grada Leskovca održana je dodela priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“ za područje Jablaničkog i Pčinjskog okruga, koje je dodeljeno za 20 privrednih i društvenih subjekata pomenutog područja. Ovo svojevrsno ocenjivanje i vrednovanje preduzetničkog stvaralaštva organizuje se u okviru projekta „Put ka vrhu“, koji je nastao pre 18 godina, vode agencija „Media Invent“ iz Novog Sada, Univerzitet u Novom Sadu i Privredna komora Vojvodine uz pomoć Privredne komore Srbije i regionalnih privrednih komora i gradova domaćina. Osnovna ideja je afirmacija privrednog i društvenog stvaralaštva Srbije. Pored Srbije, projekat se od 2016. godine provodi i u Republici Srpskoj. Odluku o dodeli priznanja doneo je žiri kojim je predsedavao prof. Radovan Pejanović sa Univerziteta u Novom Sadu, zatim magistar Dragomir Đukić iz Privredne komore Vojvodine, Pero Zubac, književnik iz Novog Sada, Vlado Markanović, direktor „Media Inventa“ i Goran Jović, direktor Regionalne privredne komore Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović u svom obraćanju skupu rekao je da svaka nagrada i priznaje, bez obzira na to da li je po značaju malo ili spada u red onih najprestižnijih, koji se dodeljuje za doprinos u razvoju neke oblasti rada, predstavlja poseban trenutak u životu.

„Ona je potvrda da uložen trud i rad nisu bili uzaludni i da je to neko prepoznao. Danas smo domaćini ovogodišnjim lauretima, pojedincima i kolektivima iz Jablaničkog i Pčinjskog okruga. Iskreno se nadam da smo mi kao grad opravdali poverenje koje ste nam ukazali i da kao najuspešnija lokalna samouprava u regionu možemo da se pohvalimo da smo prethodne dve godine uradili preko 30.000 saobraćajnica u vrednosti od oko 530 miliona dinara, urađena je rekonstrukcija skoro svih škola na teritoriji grada, poboljšani su uslovi života za naše sugrađane kroz rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže i toplovoda i u tu svrhu smo uložili preko šest miliona evra. Grad Leskovac je pomogao rekonstrukciju mnogih zgrada javnih institucija i imamo trend konstantnog smanjenja broja nezaposlenih u našem gradu. Do kraja tekuće godine mnogi investitori poput „Aptiv Pakarda“, „Posejdon grupe“ i „Lidla“ otvoriće svoje proizvodne pogone, ali i poslovnice u našem gradu. Pored njih su tu i firme koje već duži niz godina rade poput „Džinsija“ i „Jure“, koji šire svoje pogone… Zato i jesmo zaslužili ovu nagradu koju smo dobili 2016. godine, a to potvrđuje i činjenica da smo nosioci serttifikata za pozitivno poslovno okruženje, jer taj sertifikat u južnoj Srbiji smo jedino mi dobili.“

U ime nagrađenih zahvalio se Goran Mladenović, predsednik opštine Vladičin Han, koji je rekao da ovo ne znači da nema još uspešnijih privrednika i ljudi koji su zaslužili ovo priznanje.

„Ja ih znam bar 20, ali s obzirom da smo mi među nagrađenima, na nama je sada i obaveza da budemo još bolji i da budemo još uspešniji, da još više rada i truda u narednom periodu uložimo na angažovanju u poslovima za koje smo opredeljeni.“

KO SU DOBITNICI PRIZNANjA „KAPETAN MIŠA ANASTASIJEVIĆ“:

1. Prof.dr Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela Vlade Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu za doprinos razvoju juga Srbije, toleranciju i poverenje.

2. AD DIB Bujanovac, Bogoljub Tomić, generalni direktor za najboljeg preduzetnika u regionu.

3. “IGM Mladost” d.o.o. Leskovac, generalni direktor Miloš Terzić za najbolji održivi razvoj u regionu.

4. Milica Ivanović, novinar i urednik portala “Jugmedia“ Leskovac kao naj žena u regionu.

5. Opština Vladičin Han i predsednik Goran Mladenović kao najbolja lokalna samouprava u regionu.

 

6 .Keramika Leskovac d.o.o., direktor Zoran Dimitrijević kao najbolje preduzeće u regionu.

7. Kompanija “Yura Corporation”, ogranak Leskovac kao lider društvene odgovornosti.

8. Fabrika nameštaja “Mita” Leskovac, direktor Dejan Stanojević kao najbolji industrijalac u regionu.

9. “Stefi komerc” d.o.o. Vranje, Vesna Đorđević kao najpreduzetnica u regionu.

10. “Bane Komerc” d.o.o. Leskovac, Branislav Pešić za poslovnost i tržišnu poziciju.

11. “DCP Hemigal” d.o.o.Leskovac, gen. direktor Igor Denić za nove trendove na tržištu kozmetike.

12. “Kavim-Jedinstvo” d.o.o. Vranje, Goran Stojanović za najbolje usluge u regionu.

13. “Megal” AD Bujanovac, direktor Dragoljub Kostić kao najbolja kompanija u regionu.

14 .Rudarsko preduzeće “Feldspat” Bujanovac, Zvonko Stoilković za najbolji razvojni potencijal u regionu.

15. Kompanija „Prima Nova“” d.o.o. Leskovac, vlasnik Predrag Stojanović kao lider trgovinskih usluga.

16. Preduzeće “Dit's” Leskovac, vlasnik Slaviša Cvetković za najbolji porodični biznis.

17. “MK mesara” d.o.o. Leskovac za najbolji kvalitet.

18. Kompanija ABC-Hotel ABC Leskovac, vlasnik Ivan Branković kao lider ugostiteljstva u regionu.

19. Opšta bolnica Leskovac, direktor dr Nebojša Dimitrijević, kao lider zdravstvene zaštite.

20. Radoman Irić, slobodni novinar iz Vranja, doajen angažovanog, istinitog i dokumentacionog informisanja.

Prati
Obavesti me o
guest

3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
DS Propo
DS Propo
5 godine pre

” kao naj žena u regionu.” ha ha ha

Sistem
Sistem
5 godine pre

Vladan i Pero vlasnici privatnog udruzenja Media-invent imaju neodoljivu potrebu da ovim “diplomama” zajebavaju Srbe. Razumem njihovu izbeglicku muku i zelju da zive lepo, ali negativnim i stranackim selektovanjem stvaraju laznu sliku da se u Srbiji lepo zivi. Ne zaboravite da je Gasic 2014. godine dobio plaketu za licnost godine, a Goran Jovic iz Lebana za izuzetan doprinos razvoju leskovacke privrede.Do sada su podelili preko 800 povelja, a zauzvrat dobili izuzetne donacije od privrednika i para iz budzeta Srbije. Problem je sto kod njih ne postoje utvrdjeni kriterijumi, vec “diplome” dodeljuju u zavisnosti od visine donacija….

kad nepriznati priznaju zeljne priznanja
kad nepriznati priznaju zeljne priznanja
5 godine pre
Odgovori  Sistem

Znam jednu damu koja je odbila slicno priznanje, jer je gledala kome ga sve priznaju, pa je smatrala da nije dostojna da stoji u redu velikana.
Nego, padose i poslednji bastioni kaktera, olicenja nepokolebljive borbe za prave vrednosti. I stadose rame uz rame sa krtikovanima za upropascavanje svega pozitivnog u drustvu.