Uručena oktobarska priznanja u Leskovcu

LESKOVAC

Na svečanoj sednici Skupštine Grada Leskovca , koja je održana povodom obeležavanja Dana grada, kojoj su prisustvovali predstavnici Vojske Srbije, pravoslavne crkve, MUP-a, sudstva, načelnik Jablaničkog okruga Miloš Ćirić, predsednik opštine Kiriva Palanka i drugi gosti, uručena su priznanja u vidu Oktobarskih medalja, pohvala i nagrada najboljim pojedincima i ustanovama.

Oktobarsku nagradu – medalju dobili su :

-Manastir Hilandar, zbog toga što predstavlja središte srpske duhovnosti i kulture i ima veliki značaj za očuvanje i razvok duhovnog bića srpskog naroda.

 • Mala hidroelektrana Vučje, zbog 120 godina postojanja i velikog značaja za razvoj i istoriju elektrotehnike u Srbiji i svetu.
 • Ministarstvo za javna ulaganja, zbog izuzetnog doprinosa razvoju Grada Leskovca i podizanja kvaliteta i standarda života u gradu.
 • Gradski fudbalski klub „Dubočica“, zbog sto godina postojanja, zapaženih rezultata na sportskim takmičenjima i promocije Grada Leskovca.
 • prof. Marko Davinić, zbog izuzetnih rezultata u oblasti mikrobiologije i promocije Grada Leskovca i Srbije u svetu.
 • posthumno Miodrag Gligorijević zv. Dragi Bure, zbog izuzetnog doprinosa afirmaciji leskovačkog roštilja i promocije Grada Leskovca u Srbiji i inostranstvu.

Oktobarsku nagradu – pohvalu su dobili:

-OŠ „Aca Sinadinović“ Predejane, povodom 150 godina od osnivanja i izuzetnog doprinosa u vaspitno-obrazovnom radu.

 • OŠ „Đura Jakšić“ Turekovac, povodom 150 godina od osnivanja i izuzetnog doprinosa u vaspitno-obrazovnom radu.
 • OŠ „Vuk Karadžić“ Velika Grabovnica, povodom 130 godina od osnivanja i izuzetnog doprinosa u vaspitno-obrazovnom radu.
 • Dom kulture Grdelica, Povodom 65 godina od osnivanja i izuzetnog doprinosa u razvoju kulturne delatnosti grdeličkog kraja.
 • Radomir Jovanović, inž. mikroelektronike, zbog ogromnog doprinosa u očuvanju tekovine lokalnog identiteta, istorijskog i religijskog nasleđa lokalne zajednice i promocije svog rodnog grada u evropskim i svetskim okvirima.
 • Milan Popović, master ekonomista, zbog predanog i uspešnog rada, izuzetnih rezultata i doprinosa razvoju i unapređenju rada lokalne samouprave iz oblasti civilne zaštite.
 • Jelena Cvetković, fudbalski sudija, zbog izuzetnih profesionlanih rezultata u dosadašnjoj karijeri fudbalskog sudije i promocije grada Leskovca na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.
 • Milan Mitić, fudbalski sudija, zbog izuzetnih profesionlanih rezultata u dosadašnjoj karijeri sportskog radnika i promocije grada Leskovca na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.
 • potpukovnik dr Ivica Nikolić, specijalista urologija na VMA, zbog velikog doprinosa u oblasti zdravstva u zdravstvenom sistemu Republike Srbije i izuzetne lekarske etike.

Oktobarsku novčanu nagradu dobili su:

-Tanja Antić, juniorska reprezentativka u sportskom hodanje, zbog postignutih rezultata u oblasti sporta i promocije Grada Leskovca i Srbije.

-David Milovanović, student master studija Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, zbog izuzetnih rezultata na međunarodnim takmičenjima u oblasti elektronike i promocije Grada Leskovca.

 • Andrija Stojiljković, triatlonac, zbog izuzetnih rezultata u oblasti sporta i promocije Grada Leskovca.
 • Marija Lazarević, zbog doprinosa u organizovanju kreativnih i edukativnih radionica i unapređenje kulturnog života osoba sa invaliditetom.

Nagrađenima je čestitke uputio gradonačelnik Goran Cvetanović, rekavši da oseća veliki ponos zbog svega što je urađeno zajedno sa sugrađanima i državom.

„OVaj osećaj pomešan je sa velikom odgovornošću, a na meni i mojim saradnicima je da opravdamo ukazano poverenje i da nastavimo da radimo još više i odgovornije za naš grad, našu zajedničku kuću. (kraj) IS/SM

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare