Uručena 172 auto sedišta za bebe

VRANJE

Deca rođena na teritoriji grada Vranja, od 1. jula do 1. oktobra 2022. godine, danas su dobila auto sedišta. Njihovim roditeljima sedišta su uručili pomoćnik gradonačelnika Milan Ilić, predstavnici Saveta za bezbednost saobraćaja na teritoriji grada Vranja i republičke Agencije za bezbednost saobraćaja. Danas su ovaj poklon dobile 172 bebe.

„Raduje me činjenica što nas na ovakvim skupovima ima sve više iz dva razloga. Pre svega, jer nam se rađa sve više beba, kao i zbog toga što vidim da se podiže svest ljudi o neophodnosti povećanja bezbednosti u saobraćaju, naročito dece. To su i podaci Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, da se procenat upotrebe sedišta za bebe i decu iz godine u godinu povećava i da sve više brinemo o bezbednosti najmlađih u saobraćaju“, rekao je Ilić.

Predstavnik Agencije za bezbednost saobraćaja Mladen Kovač je govorio o indikatorima bezbednosti saobraćaja, upotrebi zaštitnih sistema za decu do 3 godine, zatim za uzrast od 4 do 12 godina, o statističkimn podacima broja stradale dece u saobraćaju i neophodnosti povećanja svesti o upotrebi dečjih sedišta.

Saradnik Agencije za bezbednost saobraćaja Marijana Jovanović Marijana Jovanović održala je kraću edukaciju o pravilnom montiranju i upotrebi auto sedišta.

Praksa poklanjanja auto sedišta za svaku rođenu bebu na teritoriji Grada Vranja biće nastavljena i ove godine.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare