Uroš Živković najbolji u Nišu u kategoriji do 12 godina

NIŠ

Tokom vikenda je u Nišu na terenima TK Kostić odigrano Otvoreno prvenstvo Niša za tenisere do 12 godina. Turnir je protekao u znaku tenisera Teniske akademije Živković Uroša Živkovića. Uroš je tokom čitavog turnira bio dominantan i protivnicima nije dopustio da osvoje ni set. Niški teniser je do titule šampiona stigao tako što je u finalu pobedio Iliju Ilića iz Kragujevca 2:0, a u polufinalu je bio bolji od klupskog druga Vasilija Živadinovića sa 2:0  koji je turnir završio kao treći. Uroš Živković, inače sin dvostrukog juniorskog prvaka Jugoslavije Nikole Živkovića, je tako stigao do svog prvog trofeja.

                       „Igrao sam hrabro i napadački sa ciljem da nakon nekoliko polufinala i finala na prethodnim turnirima, osvojim i trofej. Strpljivo sam čekao ovu titulu i verujem da će ovo biti samo početak na putu ka novim rezultatima, a sigurno će mi ovo dati više samopouzdanja za izazove koji predstoje“ – rekao je Uroš Živković  po završetku turnira.

                         TAŽ i u ovoj godini nastavlja da ostvaruje pozitivne rezultate, na terenima Teniske akademije Živković  se igraju i međunarodni turniri, ove nedelje se igra turnir iz serije Tennis Europe za tenisere i teniserke do 16 godina. Od ostalih rezultata tenisera i teniserki vredno je pomenuti da je nedavno Nikola Jović osvojio masters Teniskog saveza Srbije do 14 godina, dok je Darija Ilića bila prva, a Danica Marjanović treća u Nišu na turniru za teniserke do 12 godina.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare