Uređena saobraćajnica u Vojinici

LESKOVAC

Radovi na rehabilitaciji saobraćajnice u selu Vojinica su završini, za šta je iz budžeta grada izdvojeno 6,23 miliona dinara.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović sa svojim saradnicima ovom prilikom je rekao da je ova saobraćajnica bila od šljunka i sloja struganog asfalta, dotrajala i oštećena, i sa nejednakom širinom puta.

„Uređenjem ove deonice meštani sela Vojinica dobili su novu i modernu saobraćajnicu u dužini od 1130 metara. Lokalna samouprava grada Leskovca izdvaja značajna sredstva kako bi naši putevi bili uređeni, moderni i adekvatni za odvijanje saobraćaja, da podignemo bezbednost naših sugrađana na višem nivou. Na tom polju ne zanemaruje se nijedan deo teritorije što pokazuju ovi i brojni drugi radovi koji se izvode u grdeličkom kraju.“

Direktor JP „Urbanizam i izgradnja“ Novica Nikolić dodaje da će se ostatak puta urediti u narednom periodu.

„Važno je da za čitavu dužinu imamo projekat i odobrenje nadležnog odeljenja Gradske uprave. Ovde smo izveli ugradnju tampona od šljunka, tampona od tucanika i na kraju asfaltiranje, sa asfaltom debljine 7 centimetara, uređeni su i jarkovi celim dužinom, a sada se radi uređenje bankina čime će radovi kompletno biti završeni.”

Jovica Đokić iz Vojinice kaže da se ovime završilo višegodišnje čekanje.

„Ovo je veoma značajno za nas, ovde ima mnogo dece, poljoprivreda je zaživela, važno je za budućnost i opstanak našeg sela.”

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare